Annerie Ferdinandusse-Vreugdenhil wordt bij ING de innovatiebaas

Annerie Ferdinandusse-Vreugdenhil
Genealogiecode O XI t.1
Door: Ruben
Bron: De Telegraaf
Foto: ING

AMSTERDAM - Annerie Ferdinandusse-Vreugdenhil is op 1 januari 2021 aan de slag gegaan als hoofd van een nieuwe divisie bij ING. De bank centraliseert bij deze divisie alle wereldwijde innovatie activiteiten in Amsterdam, zo heeft ING bekend gemaakt. Dit om meer snelheid en impact te kunnen bewerkstelligen en om aan alle nieuwe klantbehoeftes te kunnen voldoen.

Annerie Ferdinandusse-Vreugdenhil zal direct rapporteren aan CEO Steven van Rijswijk, maar krijgt geen plek in de management board van ING. Wel vervalt de traditionele functie van Chief Innovation Officer, een post die sinds 2018 wordt ingevuld door Benoît Legrand. De Belg is daarbij CEO van de investeringstak in innovatiebedrijven, ING Ventures genaamd. Beide posities worden per 31 december geschrapt.

ING stelt de innovatie te centraliseren om meer snelheid en impact te kunnen maken om alle nieuwe klantbehoeftes te kunnen voldoen. Annerie Ferdinandusse-Vreugdenhil was bij de zakenbank van ING verantwoordelijk voor innovatie, in Singapore, London en Amsterdam.