Dennis Vreugdenhil rijdt in chique rood

Dennis Vreugdenhil
Genealogiecode: D XI d 2.1
Bron: Telegraaf.nl
Door: Hortence Chen
Foto: Serge Ligtenberg

De schoenen gaan steevast uit wanneer Dennis Vreugdenhil in zijn vrachtwagen stapt. Hij is namelijk bijzonder zuinig op zijn cabine.

Rood, rood en nog eens rood. Zelfs de verlichting in de cabine van Vreugdenhil is rood. “Ik ben vooral ’s nachts onderweg en die lampjes geven dan net iets meer sfeer”, klinkt het trots. “De verlichting leidt niet af, hoor. Ik let uiteraard heel goed op de weg.” Zo’n twee jaar geleden werd deze vrachtwagen omgetoverd van standaard tot iets bijzonders. Vreugdenhil koos zelf de kleur van de bekleding uit. “Ik wilde dat het mooi zou passen bij de buitenkant van de vrachtwagen die rood met geel is.” De chauffeur uit De Lier (Zuid-Holland) rijdt bij het bedrijf van zijn vader. “Hij geeft niet zoveel om het interieur. Mijn rode bekleding vindt hij best mooi.” Zijn vader heeft ‘gewoon grijs’ in zijn cabine. “Saai”, vindt Vreugdenhil. Hoewel hij die keuze ook wel snapt: “Hij rijdt in een kraanauto, veel in de bagger. Dan zou het misschien zonde zijn als je zo’n chique wagen hebt als ik.” Vreugdenhil transporteert containers met fruit uit Zuid-Amerika, dus daar past zo’n mooi rood beklede wagen volgens hem net wat beter bij. Hij is er zuinig op: “Ik lééf hierin en het voelt echt als mijn plek.”

Dennis Vreugdenhil
Genealogiecode: D XI d 2.1
Bron: Telegraaf.nl
Door: Hortence Chen
Foto: Serge Ligtenberg

De schoenen uit!
In deze cabine zul je niet snel viezigheid tegenkomen. Bovendien gaan de schoenen áltijd uit. Zijn broertje mag af en toe het gevaarte lenen, maar moet erop letten dat hij niets vuil maakt. Dennis Vreugdenhil lacht: “Ik vind het lekker als het hier opgeruimd is.”