Mariela Vreugdenhil viert 90-jarig bestaan van haar supermarkt te Curacao

Mariela Vreugdenhil viert 90 jarig bestaan van haar Supermarkt te Curaçao.
Mariela Vreugdenhil
Genealogiecode: D X w.2
Door: Dick Draye
Bron: Curacao.nu
Foto: Eigen Archief

De oudste supermarkt van Curaçao bestaat dit jaar negentig jaar. Vreugdenhil opende zijn deuren in 1931 op de Ruyterkade in Willemstad. Voor het eerst kwam er toen een winkel zonder toonbank. Oprichter was Frans Vreugdenhil (D IX m), die in de jaren twintig van de vorige eeuw als kapitein bij de bij de Koninklijke Nederlandsche Stoomboot Maatschappij per boot aankwam op Curaçao. Hij ontmoette daar zijn vrouw en besloot te blijven.


Vreugdenhil Supermarkt Curaçao
In de jaren vijftig breidde Frans zijn winkels uit door supermarkten te openen in Marie Pompoen, de Ansinghstraat, Colon en een zelfbedieningswinkel in Dominguito, waar nu de huidige vestiging van Vreugdenhil staat. De winkel in de Ansinghstraat ging verloren bij de opstand van 30 mei 1969.

Vreugdenhil is altijd een familiebedrijf geweest. Karel (D X w) nam de winkels over van vader Frans, maar besloot door te gaan met één supermarkt. Momenteel staat de derde generatie Vreugdenhil in de winkel. De kleindochter van kapitein Frans, Mariela (D X w.2) en haar neef, Alan Evertsz, runnen de supermarkt. Vreugdenhil heeft ongeveer 120 mensen in dienst.

Vreugdenhil is al jaren een begrip op Curaçao. Dagelijks voorziet de supermarkt de mensen op Curaçao van verse producten. Het team van Vreugdenhil is dan ook zeer gemotiveerd om er alles aan te doen om u te voorzien van verse melk, yoghurt, kaas, brood en gebak.

‘Alles moet vers zijn bij supermarkt Vreugdenhil’

is het motto van het familiebedrijf. En daar wordt dagelijks hard aan gewerkt. Met eigen bakkers in huis, een ambachtelijke slagerij en een zeer uitgebreide zuivelafdeling, is de klant van supermarkt Vreugdenhil verzekerd van dagelijks verse producten.

De supermarkt is tevens voorzien van een ruim gesorteerde drogisterij en cosmetica-afdeling met producten van tandpasta tot parfum. Ook voor boeken en tijdschriften kunnen klanten de supermarkt binnenlopen én in het cafetaria deel – met snacks en complete maaltijden – zijn de koffie en thee gratis.