Barend Jan Vreugdenhil winnaar Drentse Geschiedenis Quiz

Mr. Baren Jan Vreugdenhil
Mr. Baren Jan Vreugdenhil

Barend Jan Vreugdenhil uit Emmen heeft op vrijdagavond 28 oktober de finale gewonnen van de Drentse Geschiedenis Quiz. Hij nam het op tegen negen prominente Drenten en negen kandidaten uit de voorronde van het Dagblad van het Noorden.

De quiz is voor publiek gepresenteerd door Annette Timmer in de Raadzaal van de gemeente Assen. De heer Vreugdenhil ging naar huis met een fors boekenpakket, waaronder de driedelige Encyclopedie van Drenthe. Een goede tweede werd Harm Jan Lesschen. In een spannende ‘shoot-out’ kwam Vreugdenhil uiteindelijk als winnaar uit de bus.

Deelnemers
De deelnemende bekende Drenten waren Marga Kool, Wim Ensing, Sake Elzinga, Nico Vanderveen, Dirk Mulder, Hein Klompmaker, Jans Brands, Jans Polling en Pim Witteveen. Als finalisten uit de voorronde deden mee: Harm Jan Lesschen, Piet Naber, Roelof Hoving, Wim Schipper, Gerard Beukers, Barend Jan Vreugdenhil, Jan Houwing, Albert Timmer, Jan Mansier en Jan Thalen.

Week van de Geschiedenis
De Drentse Geschiedenis Quiz is de start van de Week van de Geschiedenis met de Landelijke Archievendag op 29 oktober in het Drents Archief. Ook het Festival Oude Drentse Films staat op het programma op verschillende lokaties in Drenthe.