Hendrika Vreugdenhil – de oranjekoorts heeft toegeslagen

Hendrika Vreugdenhil
Genealogiecode; J X c.2.2
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Hendrika Vreugdenhil

De oranje koorts brak afgelopen week behoorlijk los. De schappen in de supermarkt liggen weer vol met oranje vla, oranje taart en oranje M&M’s. De straten worden vol met vlaggen gehangen en heel Nederland is in spanning. We gaan winnen! We gaan het wel even doen, hoor ik mensen dan zeggen en zelfs onze bondscoach die dan zegt dat we de titel gaan binnenhalen.

Ook ik denk vaak “we gaan winnen”! We gaan dat project winnen of we gaan die award winnen. Gelukkig lukt dat vaak ook, maar er zijn ook mindere momenten waarin we een project niet winnen. Waarin we simpelweg gewoon verliezen of keihard onderuit gaan. Vaak zijn dat wel de momenten die ons vormen, waarin we de meeste ervaring en lessen opdoen die ons vormen tot wat we zijn. De momenten van bezinning waarin we bij zaken even extra stil staan en waarin we juist sterk moeten zijn en de schouders eronder moeten zetten.

Wij als Detron Storage hebben ook dat soort periodes, waarin het niet zo gaat als we graag zouden willen. Als ik naar mij persoonlijk kijk dan heb ik in mijn eigen karate carrière veel van dat soort momenten gekend. Het meest zware moment voor mij was een WK in 2007. Op 0,1 punt miste ik in de finale de titel. De complete achterban was super blij, behalve ik zelf. Ik heb een half uur compleet afgezonderd en onaanspreekbaar in de kleedkamer gezeten van de teleurstelling. Probeer jezelf dan nog maar eens te motiveren om verder te gaan, om voor het volgende toernooi weer te gaan trainen.

Inmiddels heb ik mijn draai gevonden en gaan we er in december vol tegenaan op het WK in Italië. Uiteraard heb ik daar geen 5 jaar voor nodig gehad, want in de tussentijd heb ik niet stilgezeten.

Het verbazingwekkende is vaak dat er eerst iets moet gebeuren voordat we ons realiseren dat we niet altijd kunnen winnen. Dat het niet altijd makkelijk is en dat we niet altijd alles zo goed geregeld hebben als we vaak denken. Daarom is het zo belangrijk om regelmatig de proef op de som te nemen en te testen of je er wel klaar voor bent.

Uiteindelijk win je dan altijd!