Hermen Vreugdenhil ‘enorm blij met comeback’

hermen_vreugdenhil_010
Hermen Vreugdenhil
Genealogiecode: N XI j.4
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Hermen Vreugdenhil

Lijsttrekker Hermen Vreugdenhil is ‘enorm blij’ met de terugkeer van ChristenUnie-SGP in de Brabantse Provinciale Staten. De partij behaalde woensdag tijdens de verkiezingen genoeg stemmen voor één zetel. Vanwege het goede verloop van de campagne van de ChristenUnie-SGP had Vreugdenhil alle vertrouwen in een goede afloop. “Maar dan blijft het natuurlijk tot op het laatste moment spannend. Het moet dan nog wel even gebeuren”, zegt hij donderdagmorgen in een reactie. “We zijn gezegend met deze uitslag.”

Met name de ‘persoonlijke campagne’ heeft de kiezer overtuigd, denkt Vreugdenhil. “We hebben met z’n allen hard gewerkt en stevig campagne gevoerd. We zijn veel de straat op gegaan en met ons goede verhaal hebben we mensen achter onze partij weten te krijgen. We hoorden vaak dat mensen de ChristenUnie-SGP de afgelopen vier jaar gemist hebben in de Staten.”

Tegencampagne
Bang om als kleine partij te verzuipen in het verkiezingsgeweld van de grotere partijen was hij niet. “Je merkt dat de constructieve houding van de ChristenUnie en SGP in Den Haag gewaardeerd wordt. Mensen zijn de negatieve verhalen van de SP, de PVV en het CDA, die puur campagne voerden tegen dit kabinet, beu. Zoals we ons in Den Haag hebben opgesteld, zo zullen we dat de komende vier jaar ook in Den Bosch doen.”

Daarnaast roemt Vreugdenhil de samenwerking tussen de ChristenUnie en SGP. “Een voorbeeld voor Altena en voor Brabant”, stelt hij. De Nieuwendijker blijft naast zijn werk als Statenlid overigens gewoon raadslid in de gemeente Werkendam. “Als verbindende schakel tussen de lokale en provinciale politiek.”