Jennifer Vreugdenhil Europees kampioen

Voetbalsters onder 19 Europees kampioen
De voetbalsters onder 19 zijn Europees kampioen geworden.
Jennifer Vreugdenhil
Genealogiecode: D XI al.1
Door: Vrouwenvoetbalnieuws.nl
Bron: Vrouwenvoetbalnieuws.nl
Foto: Vrouwenvoetbalnieuws.nl

De Nederlandse voetbalsters onder 19 jaar hebben zondag de Europese titel voor ruim 4000 toeschouwers veroverd. In de finale in Oslo versloeg het team van bondscoach André Koolhof de Spaanse meisjes met 1-0. Het enige doelpunt kwam in de eerste helft op naam van Vivianne Miedema. Het was al het zesde doelpunt dit toernooi voor de aanvalster.

KNVB-coach André Koolhof loofde zijn keepster Jennifer Vreugdenhil.

“Spanje speelde erg goed, maar onze keepster was echt top, misschien wel de speelster van de wedstrijd. Wij waren aan het wachten op een foute pasing van Spanje. Kim Mourmans zag meteen de diepte en gaf een prachtige bal op Vivianne Miedema, die hem vanaf 20 meter over de keepster heen legde. Super mooie goal! Onze verdedigers hebben, samen met het middenveld, heel erg goed verdedigd. Al met al een echte teamprestatie. We gaan dadelijk terug naar het hotel en dan zullen we nog wel even een feestje vieren!”

De opstelling: Jennifer Vreugdenhil, Dominique Janssen, Danique Kerkdijk, Inessa Kaagman, Lucie Akkerman, Kim Mourmans, Danielle Kuikstra (Corine Peels, 77e) Jeslynn Kuijpers, Laura Strik (Simone Kets, 61e) Jill Roord (Sharon Bruinenberg, 46e) Vivianne Miedema

Nederland onder 19 won bij de vrouwen nog niet eerder het EK.

[youlist vid=”v0RD3Vvf3IA”]