Käthe Dingerdis-Vreugdenhil “Schilderen kan je leren”

Käthe Dingerdis-Vreugdenhil
Genealogiecode: M IX e.8
Door: Käthe Dingerdis-Vreugdenhil
Bron: Kunsthobby.nl
Foto: Käthe Dingerdis-Vreugdenhil

Graag wil ik iedereen laten zien dat je in een hobby kan groeien. Schilderen kan je leren!!Toen ik hiermee begon wist ik nog van niks. Maar het is leuk en ontspannend om iets te creëren. Maar het vergt ook geduld en oefening. Een rijbewijs heb je ten slotte ook niet in een dag. Mijn ervaring en die van mijn cursisten is dat je door te schilderen jezelf steeds meer ontwikkeld en steeds een stapje verder durft te gaan. Op school zat ik altijd wel te tekenen op kladblokken en in schriften, en op de middelbare school maakten we zelf onze posters. Jaren later kwam ik in de kinderopvang terecht, mijn kinderen waren groter en ik had meer tijd en besloot om een cursus aquarelleren te gaan volgen. Inmiddels zijn we 15 jaar verder en ik ben niet meer opgehouden, wel ben ik ook andere technieken en media gaan gebruiken zoals acryl en olieverf. Dan moet je wel talent hebben zeggen de mensen, maar nee, ik denk geduld en de behoefte om iets te creëren en veel oefenen. Schilderen is een ontspannende bezigheid, iets waar ik me altijd op verheug en bijna elke dag doe.

Käthe Dingerdis-Vreugdenhil
Genealogiecode: M IX e.8
Door: Käthe Dingerdis-Vreugdenhil
Bron: Kunsthobby.nl
Foto: Käthe Dingerdis-Vreugdenhil

Daarom wil ik laten zien wat ik zo al maak en wie weet inspireert het U, om het ook eens te proberen. Mijn cursisten zijn erg enthousiast en hadden nog niet eerder geschilderd. Op deze site kunt je zien wat zij zoal maken. Omdat het zo leuk is om jezelf steeds verder te ontwikkelen en er nog steeds veel te ontdekken valt, volg ik ook allerlei workshops, zoals portret schilderen a la Andy Warhol of schilderen met structuur en portretschilderen. Daarna heb ik een cursus olieverf schilderen bij kunstacademie te Wildt gedaan van twee jaar, en met succes afgerond. Inmiddels geef ik zelf ook cursussen voor beginners en gevorderden. Vanaf dit jaar komen daar ook workshops bij in verschillende technieken waaronder een workshop aquarel appels schilderen, een workshop acryl schilderen en olieverf schilderen. Ook zijn mijn schilderijen te koop en schilder ik soms in opdracht. Soms zijn er exposities in het Plantion of op andere plaatsen. Momenteel exposeer ik met mijn cursisten in Norschoten (verzorgingshuis).Sinds vorig jaar sta ik ook regelmatig op kunstbeurzen en zijn er ook kaarten van mijn schilderijen te koop om te versturen. Ook kunt U bij mij een cursus volgen in verschillende technieken en geef ik workshops.

Mocht U geïnteresseerd zijn of meer willen weten neem dan gerust contact met mij op, of stuur een mail naar : kathevreugdenhil_37@hotmail.com , telefoon: 0318-845477 of mobiel: 06 39106282