Niels Vreugdenhil, lid van het NVB bestuur namens Bake Five

Niels Vreugdenhil
Niels Vreugdenhil
Genealogiecode: N XI h.5
Door: Redactie
Bron: Niels Vreugdenhil
Foto: Niels Vreugdenhil

Ik ben geboren in 1973. Na mijn opleiding aan de HEAO (Logistiek en Economie) in Arnhem ben ik “bij toeval” in de bakkerijwereld terecht gekomen. En blijkbaar is dat bevallen want ik ben er nooit meer uit vertrokken.

Medio 1995 is mijn loopbaan gestart bij Bakkerij Arie Bertram te Amsterdam. In deze snel groeiende bakkerij heb ik het bedrijfsbureau opgezet en ben ik later bedrijfsleider geworden.

Tijdens mijn werkzame periode bij Bakkerij Arie Bertram heb ik diverse belangrijke ontwikkelingen in het bestaan van dit bedrijf van nabij meegemaakt zoals de oprichting van Bake Five, de fusie met de Bakker Bart Food Group, de overname van de club door Kamps AG, de integratie binnen Quality Bakers en de sluiting van de bakkerij.

Eind 2001, na de sluiting van de bakkerij, heb ik de overstap gemaakt naar Bake Five. Het samenwerkingsverband van een 14 tal zelfstandige industriële bakkerijen in Nederland. Bake Five is in volume de tweede industriële bakkerij organisatie in Nederland. Mijn eerste functie bij Bake Five was Manager Operations (inkoop, kwaliteit en logistiek). Daarna werd ik benoemd tot Operationeel Directeur en vormde ik samen met Theo de Graaf de directie van Bake Five. Met ingang van 1 januari 2013 ben ik gestart in de functie van Algemeen Directeur Bake Five.

Sinds 2006 heb ik namens Bake Five zitting in het NVB bestuur. Bake Five heeft als grote marktpartij mede de verantwoordelijkheid voor een goed functionerende branche die op veel gebieden zo maximaal mogelijk met elkaar samenwerken op belangrijke dossiers. Op deze wijze wil ik graag bijdragen dat alle mensen in de bakkerijbranche een gezonde boterham kunnen blijven verdienen.