Oud-CDA-Tweede Kamerlid Tom Vreugdenhil overleden

Tom Vreugdenhil tijdens een eerdere prijsuitreiking
Tom Vreugdenhil tijdens een eerdere prijsuitreiking

Op 12 april is op 79-jarige leeftijd Tom Vreugdenhil overleden. Hij was in de periode 1986-1994 Tweede Kamerlid voor het CDA.

De heer Vreugdenhil was als voormalig belastingadviseur de fiscaal specialist van zijn fractie tijdens de jaren van de kabinetten-Lubbers. Voor hij in de Kamer kwam, was hij twaalf jaar gemeenteraadslid in zijn woonplaats Koudekerk aan den Rijn.

Tijdens zijn Kamerlidmaatschap bracht hij samen met PvdA’er Willem Vermeend liefst drie initiatiefwetten tot stand op fiscaal gebied; over stimulering van werknemersparticipatie, over bevordering van innovatie en op het gebied van de vermogensbelasting.

De Vreugdenhil-prijs is bij de Oranjevereniging Koudekerk aan de Rijn een aantal jaren geleden in het leven geroepen door dhr. Tom Vreugdenhil, bewoner van het mooie grote witte huis dat uitkijkt over het park, om oudere deelnemers aan te moedigen om ook mee te doen.

Dhr. Vreugdenhil is helaas ruim twee weken voor Koninginnedag 2013 overleden, maar in overleg met zijn echtgenote wordt de prijs in ere gehouden.

Parlement & Politiek: Mr. Th.O. (Tom) Vreugdenhil