Pepijn Vreugdenhil redt zijn zusje Nynke

pepijn_vreugdenhil_002
Pepijn en zijn zusje Nynke Vreugdenhil
Pepijn Vreugdenhil
Genealogiecode: M X b.1.2
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Familiestichting

De 11-jarige Pepijn Vreugdenhil uit Kampen heeft zich ontpopt tot ware held, nadat hij zijn 6-jarige zusje Nynke uit levensgevaarlijk drijfzand wist te redden. Moeder Ellen is apetrots op haar zoon: “Gelukkig is het goed afgelopen. Vooral dankzij de actie van Pepijn. Hij is onze held.”

De twee kinderen kwamen in de problemen op een niet afgesloten bouwterrein waar nieuwe woningen komen te staan. Tijdens het ravotten in het zand, zakken beide kinderen plotseling weg. Nynke raakt in paniek, maar Pepijn houdt zijn hoofd koel en weet aan het drijfzand te ontsnappen. De tiener gooit zijn jas op de modder en weet eruit te kruipen. Zijn laars blijft in het drijfzand achter, maar dat weerhoudt de jongeman er niet van terug naar huis te rennen om zijn moeder en oudere broer Tycho te waarschuwen.

Pepijn Vreugdenhil
Genealogiecode: M X b.1.2
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Familiestichting

Niemand helpt
Ondertussen zit Nynke nog steeds vast in het drijfzand. Het arme meisje krijst of haar leven er vanaf hangt, maar “omstanders grijpen niet in”. Uiteindelijk weet de familie met behulp van een vrouw het meisje te redden.

De familie doet zijn verhaal in de krant om andere kinderen uit Kampen te waarschuwen.