Pieter P Vreugdenhil zoekt in Canada

Pieter Vreugdenhil
Genealogiecode: K XI bf

Ik ben Pieter P Vreugdenhil (K XI bf) en ik woon op 56 Hallmark Ave, Lower Sackville, Nova Scotia, B4C-3P5, Canada. Ik ben getrouwd, vader van vier jongens, grootvader van vijf jongedames en ben in 1945 geboren in Maassluis als een van de negen kinderen, zoon van Cornelis Jan Vreugdenhil (K X z) en Johanna van der Eijk.

Het gezin emigreerde in 1952 naar Canada en vestigde zich in Chatham, Ontario. Ik studeerde aan de Universiteit van Toronto en studeerde af met een graad in farmacie. Ik heb een aantal jaren in een ziekenhuisapotheekomgeving geoefend, vervolgens 19 jaar in de Canadese strijdkrachten gediend als apothekersofficier en vervolgens teruggegaan naar de ziekenhuisapotheekpraktijk totdat ik in 2018 met pensioen ging. Mijn hobby in al die jaren was genealogie en dus heb ik me daar bij mijn pensionering op gericht.  Mijn interesse in het vastleggen van Vreugdenhil familie informatie begon in de jaren 1960. Ik had op twee manieren geluk: ten eerste had mijn vader een geweldig geheugen en kon hij met gemak namen van familieleden met geboorte-, huwelijks- en sterfdata citeren. Dit was van grote hulp omdat hij uit een gezin van twaalf kinderen kwam en zijn vader Abram (K IX l) uit een gezin van 24 kinderen.

Ten tweede kon ik in 1976 met mijn ouders naar Nederland reizen, waar ik veel van mijn tantes en ooms en neven ontmoette. En als klap op de vuurpijl konden mijn vader en ik de gemeentehuizen van Maasland, Maassluis en Naaldwijk bezoeken en fysiek tweehonderd jaar oude boeken en verslagen van geboorten, huwelijken en sterfgevallen doornemen om gegevens te zoeken en te verzamelen voor “mijn stamboom”. Dit was voor het tijdperk van computers en gedigitaliseerde records.

Ik blijf diep geïnteresseerd in de stamboom.  In 2016 liet ik privé een familiegeschiedenisboek publiceren over mijn naaste familie. Toen heb ik in 2021 nog een boek privé laten verschijnen over mijn moeder Johanna en haar afkomst – de  families van der Eijk, Klapwijk, van der Lely en van Hoboken. Vandaag werk ik aan nog een boek – het gaat over mijn vader en zijn afkomst – de families Vreugdenhil, Zegwaard, Mostert en van der Mark. Hierdoor ben ik enthousiaster geworden over ‘het oranje boek’ van de Vreugdenhil Foundation. Ik heb het veel gebruikt om Vreugdenhil families te ontdekken die emigreerden naar Canada en de VS. Een van mijn doelen is om huidige Vreugdenhil-families in Canada en de VS te vinden en te identificeren en om te bepalen hoe we verwant kunnen zijn.

Vier van mijn grootvaders (Abram’s) broers – Jan (K IX j), Jacob (K IX k), Arie (K IX n) en Cornelis (K IX o) verhuisden aanvankelijk naar South Dakota in de VS in de vroege jaren 1900 en verhuisden daar vervolgens weg. Ik zou graag hun nakomelingen willen vinden en zien waar en hoe ze nu leven. Wat een grootse gelegenheid voor een familiereünie!

Vanwege mijn interesse in het vinden van Vreugdenhil families in Canada en de USA, heb ik contact opgenomen met Aat Vreugdenhil van de Familiestichting Vreugdenhil voor wat hulp. Hij verwelkomde dit idee en zei dat hij op zoek was naar een vrijwilliger om precies dit voor de Stichting te doen. Dus stak ik mijn hand op en bood ik me aan. Heeft u informatie over Canadese familieleden, mail ons dan via:info@vreugdenhil-online.com