Robert Vreugdenhil ‘Hulpverlener van het Jaar’

Dordtenaar Robert Vreugdenhil is ‘Hulpverlener van het Jaar 2013’. Foto: FOTO: LEO DEN OTTER
Dordtenaar Robert Vreugdenhil en minister Opstelten. Robert is ‘Hulpverlener van het Jaar 2013’.
Robert Vreugdenhil
Genealogiecode: C XI ah.4
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Leo den Otter

DORDRECHT – Ambulanceverpleegkundige Robert Vreugdenhil heeft in de beroepsgroep Ambulance de award ‘Hulpverlener van het Jaar 2013’ gewonnen. Robert, die ook voorzitter is van de Stichting Reanimatie Drechtsteden, zet zich naast zijn werk op de ambulance, in om zoveel mogelijk mensen het reanimeren en het gebruik van de AED bij te brengen. Tijdens de feestelijke uitreiking werd een indrukwekkend filmpje vertoond met een man, die nog leeft dankzij de inspanningen van Robert.

De award is een initiatief van de Stichting Hulp voor Hulpverleners, die zich sterk maakt voor maatschappelijke rugdekking, support en professionele opvang van hulpverleners. De stichting zet zich met verschillende activiteiten in, met de bedoeling deze hulpverleners effectief, veilig en gezond hun beroep te laten uitoefenen.

Hulp voor Hulpverleners is tot stand gekomen door samenkomst en samenwerking van een aantal Nederlanders die zich het lot van hulpverleners aantrekt. Minister van Binnenlandse Zaken Ivo Opstelten en zijn voorganger Liesbeth Spies reikten de awards uit.
Robert: “Geweldig. Dit had ik niet verwacht. Ik ben ook erg blij met de Award; een stimulans om door te gaan. Ik zou het fantastisch vinden, als de meldkamers in Nederland AED-Alert invoeren. Met AED-Alert kan de meldkamer een oproep uitdoen, in de hoop burgers snel, binnen de kritische zes minuten, hulp kunnen bieden aan slachtoffers van een hartstilstand.”