Robert Vreugdenhil ontvangt reanimatiekunst van Barteljee

robert_vreugdenhil_003
Robert Vreugdenhil ( rechts ) met het schilderij van Hans Reijnders.
Robert Vreugdenhil
Genealogiecode: C XI ah.4
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Leo den Otte

Ontroerd neemt Robert Vreugdenhil het schilderij van Hans Reijnders in ontvangst. Het is een schilderij met handen in de vorm van een hart erop, een symbool van hoop.

Robert Vreugdenhil zet zich wekelijks vele uren in voor Stichting Reanimatie Dordrecht. Hij probeert zoveel mogelijk zesminutenzones in de stad te realiseren. In een zesminutenzone is alles zo geregeld, dat bij een hartstilstand alle elementen van de zes minuten toegepast kunnen worden: 112 wordt direct gebeld, iemand start met reanimeren en binnen zes minuten wordt een schok met een AED (Automatische Externe Defibrillator) gegeven.
Vreugdenhil heeft Barteljee schilders gevraagd of zij voor zijn stichting schilderijen wilden maken rondom het thema reanimeren. Zeven amateurkunstenaars gingen met het thema aan de slag. Met als resultaat zeven prachtige totaal verschillende schilderijen.
Robert Vreugdenhil: “Ik ben erg onder de indruk. Ze krijgen een plekje op het kantoor van de stichting. Ik vind ieder werk bijzonder, zeker als je het verhaal van de kunstenaar erbij hoort.”
“Ondanks het feit dat ze allemaal fantastisch zijn, was er één werk dat mij erg ontroerde. Het schilderij van Hans Reijnders. Het rood op dit doek is voor mij het rood uit ons logo. De handen staan voor het reanimeren. Zij hebben een biddende vorm wat voor mij hoop symboliseert. Daarbij komt dat ik als ik mijn dierbare wil laten merken dat ik om ze geef, ik mijn handen in een hart vorm naar ze op houdt. Precies zoals de handen op het schilderij. Dichter bij mij had de schilder niet kunnen komen.”