Tien vragen aan… Marloes Vreugdenhil

Marloes Vreugdenhil
Genealogiecode: E X f.1.1
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Albert Vermeulen

In het Zondagochtendblad Den Helder verschijnt wekelijks de rubriek: ‘Tien vragen aan…’ Deze week geeft Marloes Vreugdenhil de antwoorden.

Vreugdenhil (1984) is…werkzaam als docent en coach op het ROC Kop van Noord Holland. ‘Ik geef les aan de opleiding pedagogisch werk en heb de opleiding voor Leerkracht Basisonderwijs gevolgd. En daarna Pedagogische Wetenschappen gestudeerd. Verder zit ik sinds twee jaar in de organisatie van Zomerdromen. Het romantische evenement dat jaarlijks in het Timorpark plaatsvindt.

1) Waar kunnen ze u ’s nachts voor wakker maken?
Nergens voor! Ik houd heel veel van slapen en dromen. Daarnaast heb ik veel slaap nodig en vind ik het fijn als ik me fit voel overdag.

2) Waar zou u uw laatste tien euro aan uitgeven?
Aan patatjes van bij Storm aan Zee. Daar ben ik echt aan verslaafd! Daarnaast vind ik het een fijne plek om te zijn en het uitzicht is prachtig, dus daar geef ik dan graag mijn laatste centen uit.

3) Hoe komt u echt tot rust?
Ik kom thuis tot rust. Op de bank met een theetje en een kleedje en met muziek of een goed boek. Ik onderneem veel en ben vaak in contact of samen met andere mensen. Ik ben actief in m’n hoofd en denk veel na. Ik heb het nodig om dan af en toe even alleen te zijn, tot rust te komen en weer op te laden.

4) Wat zou verboden moeten worden?
Ik houd niet van het woord verbieden of verboden. In mijn klassen vind ik het belangrijk om regels of verboden niet als uitgangspunt te nemen, maar om met elkaar te kijken wat er nodig is om met elkaar te functioneren in de groep, vanuit gezamenlijke afspraken.

5) Welk boek, welke film en cd zou u iedereen willen aanraden?
Smaken verschillen en daarnaast zijn er zoveel goede boeken, films en liedjes, daar kan ik geen keuze uit maken. Ik bezoek zelf regelmatig het filmhuis. Ik weet soms niet eens welke film er draait, maar het is nog nooit voorgekomen dat ik teleurgesteld ben. Er is altijd wel iets dat me aanspreekt. Dus als ik dan iets mag aanraden: bezoek het filmhuis!

6) Wie zou u wel eens willen ontmoeten?
De liefde van m’n leven (als die bestaat).

7) Wat is uw grootste overwinning?
Kunnen loslaten…

8) Wat wilt u nog doen voor uw dood?
Ik heb niet iets speciaals wat ik nog wil doen voor mijn dood. Ik leef mijn leven, doe waar ik zin in heb en ga aan wat er op mijn pad komt als ik mij daar goed bij voel.

9) Wat is de beste (en slechtste) beslissing die de Helderse politiek het afgelopen jaar genomen heeft?
Jeetje daar heb ik me niet echt in verdiept.

10) Wat wenst u uw medemens?
Ik wens mijn medemens en mezelf toe kwetsbaarheid te tonen. Veel mensen houden er niet van om kwetsbaar te zijn, schamen zich en/of zijn bang om daardoor niet geaccepteerd te worden. Onderzoekster Brene Brown toont op een aansprekende manier aan dat kwetsbaarheid geen vorm van zwakte is. Krachtige kwetsbaarheid draait om de moed om jezelf te laten zien, dingen uit te proberen en het risico nemen te falen. Dit zorgt voor echt verbinding maken met andere mensen, geluk en succes.