Aftrappen met Jennifer Vreugdenhil

Jennifer Vreugdenhil
Genealogiecode: D XI al.1
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Jennifer Vreugdenhil

In de BeNe League staat deze week speelronde 9 op het programma. Voetbal Centraal wisselt in aanloop naar de komende wedstrijden kort van gedachten met twee voetbalsters. Een van hen is keepster Jennifer Vreugdenhil (19). Zij speelt met ADO Den Haag Vrouwen tegen Lierse SK.

Slechts twee puntjes sprokkelde ADO Den Haag Vrouwen uit haar afgelopen vier wedstrijden. De Hagenezen zijn met elf punten uit acht duels afgezakt naar plaats zeven in de BeNe League. Dat is absoluut niet de plek die zij willen bezetten. De zegeloze reeks moet daarom snel beëindigd worden. Het liefste vrijdag al, uit bij Lierse SK. “Bijna alle tegenstanders zijn lastig. Ook Lierse wordt een pittig potje. Maar als wij het niveau halen van het eerste uur tegen PSV/FC Eindhoven (2-2, red.), komt het goed”, voorspelt ADO-keepster Jennifer Vreugdenhil (19) in gesprek met Voetbal Centraal een langverwachte overwinning.

Lierse staat achtste op de ranglijst, een plekje achter ADO Den Haag Vrouwen. De Belgen behaalden weliswaar twee punten minder, zij speelden tevens een wedstrijd minder. De Hofstadclub wacht een cruciaal duel met een directe concurrent. “We moeten weg uit de middenmoot. Drie punten zijn noodzakelijk om aansluiting te vinden bij de topclubs”, beseft Vreugdenhil zich. Na een mindere serie houdt zij het vertrouwen. “Het is vroeg in het seizoen. De moed verliezen doen we niet. Voor ons is het zaak het goede gevoel terug te krijgen. Van de zevende plek worden we niet blij. Wij weten dat we beter kunnen.”

Stiekem had Vreugdenhil verwacht met ADO Den Haag Vrouwen dit seizoen bij de beste ploegen te horen. De zesde plek in het voorbije seizoen is volgens haar voor verbetering vatbaar. “Vooraf dacht ik aan een top-drie positie. De trainer (Marcel Valk, red.) vond dat wat voorbarig. Maar een top-vijf plek moet mogelijk zijn. We hebben daarvoor echt de kwaliteiten”, meent de tienergoalie.

Vreugdenhil pakte afgelopen zomer met Oranje Onder 19 de Europese titel. Met de geelgroenen wil ze ook succesvol zijn. “Het team weet dat twee punten uit vier wedstrijden niet goed genoeg is. Het punt tegen PSV/FC Eindhoven was echter niet slecht. We zien dat duel als een nieuwe start. Het is zaak die lijn door te zetten.”

Tijdens de interlandbreak is in Den Haag gesproken over en getraind op verbeterpunten. “We willen minder doelpunten weggeven. Als ik de nul houd, pakken we altijd een punt”, vervolgt Vreugdenhil met een logische redenering. Ze hamert vooral op attentie bij standaardsituaties tegen. “Ajax maakte twee goals uit standaardsituaties, ook tegen Standard Luik en Club Brugge ging het mis. We moeten daarin scherper zijn.”

Op het conditionele vlak is alvast vooruitgang geboekt, aldus Vreugdenhil: “Tegen PSV/FC Eindhoven konden we het na een uur niet meer belopen. Zij kwamen terug tot 2-2, daarmee mochten we nog blij zijn. Nu hebben we meer getraind op grote partijspellen en kunnen we het langer volhouden. Als we tegen Lierse negentig minuten gas geven, winnen we.”