Hermen Vreugdenhil ‘Bezuinigen op maaltijdservice desastreus voor ouderen’

Hermen Vreugdenhil
Genealogiecode: N XI j.4
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Hermen Vreugdenhil

Als de maaltijdservice voor hulpbehoevenden wordt wegbezuinigd, heeft dat desastreuze gevolgen voor het welzijn van ouderen in Werkendam. Dat stelt de fractie van de ChristenUnie.

De maaltijdbezorging draait grotendeels op vrijwilligers. Dit voorjaar kwam het college met het plan om zo’n 70.000 euro te bezuinigen op welzijnsorganisatie Trema. Het schrappen van de maaltijdbezorging was daarbij een optie, ook werd door het college geopperd om de reiskosten van de maaltijdbezorging voortaan door te berekenen aan de klant.

Essentieel
Fractievoorzitter Hermen Vreugdenhil is onlangs een dagje meegelopen met de vrijwillige maaltijdbezorgers in Hank. ‘Het werd me wel heel duidelijk welke meerwaarde de maaltijdbezorging heeft voor onze zorgbehoevende ouderen. Voor velen van hen is de bezorging essentieel om zelfstandig te kunnen blijven wonen,’ schrijft hij in een reactie.

Daarnaast hebben de vrijwilligers ook een signalerende functie, benadrukt hij, die zou wegvallen als de maaltijdbezorging stopt. Vreugdenhil noemt de bezuiniging ‘oliedom.’ De fractie van Progressief Altena trok vorige maand ook al aan de bel over de bezuinigingen op Trema. De partij vreest dat er meer moet verdwijnen om aan het bedrag te voldoen. De begroting wordt vanavond in de gemeenteraadsvergadering behandeld.