Arend Vreugdenhil maakt de zorg nog veiliger

Arend Vreugdenhil
Genealogiecode: K XI ae.10

VieCuri Medisch Centrum heeft vrijdag 7 november op een groot aantal afdelingen/specialismen het patiëntendossier van ChipSoft in gebruik genomen.

VieCuri heeft gekozen voor een gefaseerde overgang, daarom volgen overige afdelingen in een later stadium. ‘Met dit nieuwe, geïntegreerde patiëntendossier maken we de zorg nóg veiliger en dus beter voor de patiënt’, aldus Arend Vreugdenhil, lid Raad van bestuur van het ziekenhuis.

Afdelingen
VieCuri nam het volledig geïntegreerde patiëntendossier onder meer in gebruik op de afdelingen Cardiologie, Chirurgie, Gynaecologie, Kindergeneeskunde, Psychologie, Interne Geneeskunde, Hartrevalidatie, Kaakchirurgie, Vaatchirurgie en Oogheelkunde. Ook op de Mammapoli, de Maag-, Darm- en Leverafdeling en op het gebied van diabeteszorg worden de zorgverleners nu ondersteund door dit nieuwe systeem.

Geïntegreerd systeem
Een geïntegreerd systeem wil zeggen dat alle patiënteninformatie, zoals afspraken, opnamen, onderzoeken, uitslagen, medicatie, diagnoses, medisch beleid en andere relevante patiëntinformatie overzichtelijk beschikbaar is in één applicatie. Vreugdenhil: ‘Voorheen werkten wij met meerdere applicaties. Door al onze professionals met één geïntegreerd systeem te laten werken, nemen de efficiëntie en patiëntveiligheid toe.’