Angelique Vreugdenhil uitverkozen tot mbo-uitblinker

Angelique Vreugdenhil
Genealogiecode: D XI al.1.1
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto : Angelique Vreugdenhil

Angelique Vreugdenhil (21) rondde in juli van dit jaar haar mbo-opleiding tot logistiek supervisor af. Inmiddels heeft ze een fulltime baan.

“Het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam, waar ik mijn opleiding heb gevolgd, is naast op theorie, ook erg gericht op de praktijk waardoor je veel stage loopt. Zo kon ik de theorie in de praktijk brengen en er meteen achter komen wat bij me past. De opleiding is vooral gericht op werken bij een logistieke dienstverlener of een logistieke afdeling. De nadruk van mijn opleiding lag op het ontwikkelen van leidinggevende vaardigheden.”

Regelneef
“In de logistiek is geen dag hetzelfde en kan de planning die je maakt zomaar helemaal worden omgegooid. Ik vind het leuk om dan bij te sturen. Dat regelen ligt me wel. Het was alleen wennen dat er vooral jongens op deze opleiding zaten; op ongeveer 30 leerlingen waren er drie meisjes. In mijn stages was ik ook een regelneef, daarvoor doe je tenslotte een opleiding. Zo verzorgde ik in een stage virtuele orders waar een hoge druk achter zat en werkte ik ook bij een bedrijf dat schaalmodellen maakt. Eens per week kwam er een container uit China. Ik zorgde dat de documenten in orde waren, dat er vervoer was.”

Angelique Vreugdenhil
Genealogiecode: D XI al.1.1
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto : Angelique Vreugdenhil

Beste leerling
“Omdat ik de beste leerling van mijn opleiding was, ben ik ook uitverkozen tot mbo-uitblinker. Dit gebeurde onder meer nadat ik voor een project had bedacht hoe hulpgoederen naar ontwikkelingslanden kunnen worden vervoerd. Omdat ik het project heel goed en gedetailleerd had uitgewerkt, kreeg ik een tien. Inmiddels werk ik op de customer service van een scheepvaartbedrijf en zorg ik dat de schepen in hun vaarschema kunnen blijven door bijvoorbeeld problemen bij terminals op te lossen. Ik kijk uit op het water, dus zie de schepen voorbij komen waarvoor ik zelf diverse dingen heb geregeld. De verantwoordelijkheid vind ik heel leuk, er hangt veel van je af. Ik ben nu op mijn gemak aan het leren en dat gaat me prima af. Zo kan ik later hogerop komen in de logistieke wereld.”