Anton Vreugdenhil algemeen directeur Cegeka

Anton Vreugdenhil
Genealogiecode: K XI ap.2
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Anton Vreugdenhil

Anton Vreugdenhil studeerde macro- en bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam en London Guildhall University. Hij begon zijn loopbaan bij Arthur Andersen. In korte tijd leerde hij vanuit de accountants- en adviespraktijk met name de vastgoed- en ICT-sector kennen. In 2000 stapte hij over naar het ICT-bedrijf Q&R waar hij werd gevraagd om algemeen directeur te worden. In 2003 begon het ondernemerschap door een management-buy-out, en vervolgens werd het bedrijf uitgebouwd naar softwarespecialist in de vastgoed- en zorgmarkt.

Vanaf 2005 was Anton als algemeen directeur van DataBalk en later Cegeka Nederland eindverantwoordelijk en groeide Cegeka in Nederland uit tot een midmarket ICT-speler met 300 medewerkers. De kernpunten van Antons inbreng behelzen het inzetten van ICT om versneld de doelen van de onderneming te bereiken. Ook in het nieuwe initiatief met cegeka-dsa (januari 2014) investeert hij als mede-aandeelhouder in de toekomst van het bedrijf en wil hij een bijdrage leveren aan de klanten door samen een gerichte vernieuwing te realiseren. In cegeka-dsa is Anton verantwoordelijk voor met name de commerciële activiteiten en de verdere groei van het bedrijf.

Met zijn vrouw Janneke, die huisarts is, heeft hij drie kinderen. In zijn vrije tijd is hij vaak met hen op het plaatselijke hockeyveld te vinden. Anton is een fanatiek sporter, zo besteedt hij zijn tijd graag aan skiën, tennis, fietsen en hardlopen. In de winter schaatst hij graag, zo heeft hij een aantal keer de alternatieve Elfstedentocht gereden op de Weissensee. Anton is lid van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elfsteden, elk jaar hoopt hij op een strenge winter. Het uitrijden van dé tocht der tochten is een van zijn dromen.