Trees (Theresia Johanna) Vreugdenhil-Werdler overleden

Theresia Vreugdenhil-Werdler
Genealogiecode: D X v
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Familiestichting

Couturier Theresia Vreugdenhil is overleden. Dat heeft haar familie zaterdag bekendgemaakt. Vreugdenhil was meer dan 40 jaar de vaste kledingontwerpster van prinses (en later koningin) Beatrix.

AMSTERDAM-BOEK-ONTWERPERS VAN ORANJE
Theresia Vreugdenhil-Werdler
Genealogiecode: D X v
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Familiestichting

Ze is 82 jaar geworden. Theresia Vreugdenhil kreeg in 1999 het Erekruis in de Huisorde van Oranje. De ontwerpster bepaalde door decennia heen mede het silhouet van de koningin.

Vreugdenhil ontwierp en maakte de japon die Beatrix droeg bij de inhuldiging in 1980. Ook restaureerde ze de Nederlandse koningsmantel.

Theresia Vreugdenhil was altijd blij met de nauwe betrokkenheid van de koningin bij de ontwerpen. „Kleding moet bij je passen, zeker als zowel persoonlijkheid als functie in de ontwerpen tot uitdrukking moeten komen”, zei ze ooit in een interview. Ook zei ze dat respect en ‘je vak verstaan’ de basiselementen voor een langdurige succesvolle samenwerking zijn.

In 2007 stopte Theresia Vreugdenhil met ontwerpen voor de vorstin. Ze is op 11 juli overleden. Koningin Beatrix heeft een condoleancetelegram gestuurd aan de familie en nabestaanden, zo meldde de Rijksvoorlichtingsdienst.

Klik hier voor een fragment van de nieuwsuitzending.

[youlist vid=”VyWIoA6BTfg”]