Nieuwbouw Plantenkwekerij Vreugdenhil verloopt volgens planning

Op vrijdag 6 juli konden medewerkers en leveranciers zien hoe de nieuwbouw aan de Noordlierweg vordert. Op dit moment wordt gewerkt aan de vervanging van een aantal huuronderdelen en er wordt uitgebreid.

In dit filmpje vertelt John Vreugdenhil meer over de voortgang van de nieuwbouw en Carel van Ruijven van Stolze vertelt alles over Watermanagement bij dit project.

[youlist vid=”UTWFBr3fMMo”]

 

In recordtijd van zand naar plant

Nieuwbouw Plantenkwekerij Vreugdenhil nadert haar voltooiing

Aan de Noordlierweg in De Lier wordt met man en macht gewerkt aan de oplevering van het indrukwekkende nieuwbouwproject van Plantenkwekerij Vreugdenhil voor de opkweek van groenten- en sierteeltproducten. In week 32 zullen de eerste planten op de nieuwe locatie binnen komen. Sinds begin februari is een kale zandvlakte veranderd in een moderne plantenkwekerij, welke voldoet aan de allerlaatste eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Binnen de nieuwe locatie is het hygiëneprotocol geprofessionaliseerd, door productiestromen, routing en watersystemen strikt gescheiden te houden. De korte realisatie was niet mogelijk geweest zonder de inzet van alle aannemers en onderaannemers.

Een aanzienlijk deel van het project is gerealiseerd onder regie van de Verbakel-Bomkas Group. Het kassenbouwbedrijf van de VB Group, VB Greenhouses, realiseerde de 6 meter hoge kas met een oppervlakte van 5 hectare in korte tijd in een periode dat de weersomstandigheden erg gunstig waren. Mede hierdoor hebben de overige partijen volgens planning kunnen werken.

VB Climate is verantwoordelijk voor de complete klimaatinrichting, welke is aangepast aan de grote veelzijdigheid van producten die Plantenkwekerij Vreugdenhil levert. In de totale klimaatinstallatie zijn diverse voorbereidingen getroffen voor een mogelijk toekomstige uitbreiding. De warmte en CO2 wordt geleverd door een combinatie van een WKK en een warm-waterbufferketel. Een warmtebuffer van 3.000 m3 zorgt ervoor dat het totale complex over voldoende warmte beschikt.

VB Projects is de aannemer van het moderne bedrijfsgebouw voorzien van kantoren en laadvoorzieningen. De hoofddraagconstructie van het gebouw is in staal uitgevoerd en bestaat uit twee A-kappen, één van 30 meter en één van 19,5 meter. Het dak en de buitengevels zijn bekleed met geïsoleerde sandwich-panelen. De totale oppervlakte van de betonvloer is ongeveer 4.255 m2 waarvan 768 m2 voor de verdiepte laadruimte bestemd is. In deze laadruimte is plaats voor 5 vrachtwagens. De laadruimte is grotendeels overdekt en voorzien van 5 overheaddeuren aan de buitengevel en 5 dockdeuren in de tussengevel. In de bedrijfsruimte wordt 600 m2 kantoorruimte gerealiseerd.