Directeur Niels Vreugdenhil ontvangt Industributie-trofee Agf & brood

Onder het toeziend oog van meer dan driehonderd ‘foodtoppers’ nam algemeen directeur Niels Vreugdenhil de prijs in ontvangst tijdens het Industributiediner.
Niels Vreugdenhil
Genealogiecode: N XI h. 5
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Niels Vreugdenhil

Bake Five heeft de Industributie-trofee in de categorie Agf & brood toegekend gekregen. Onder het toeziend oog van meer dan driehonderd ‘foodtoppers’ nam algemeen directeur Niels Vreugdenhil de prijs in ontvangst tijdens het Industributiediner 2014 dat plaatshad in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Industributie-trofee Agf & brood voor Bake Five
Het Industributiediner is dé bijeenkomst in Nederland waar de directies van retailers en levensmiddelenfabrikanten elkaar in een informele setting ontmoeten. Tijdens het diner wordt de uitslag van het Industributie-onderzoek gepresenteerd. Het doel van dit onderzoek is de onderlinge kwaliteit van samenwerking tussen retailorganisaties en leveranciers in kaart te brengen. De resultaten uit het Industributie-onderzoek worden door partijen als zeer waardevol beschouwd. Het bevordert de kwaliteit van processen.
De Industributie-trofee werd dit jaar uitgereikt in zeventien categorieën: Top 3 A-merken, Dranken, Zoetwaren & snacks, Kruidenierswaren overig, Zuivel & kaas, Diepvries, Drogmetica, schoonmaak- en onderhoudsartikelen, Non-food overig, Overall vers en private label, Vlees, vis, salade & maaltijden, Agf & brood, Private label kw-waren, Overall retail, Inkoopmanagement, Category management, Formulemanagement en Discounters.

Andere weg ingeslagen
‘We waren al erg trots op de nominatie en zijn dat nu helemaal op deze hoofdprijs. We zijn eind 2012 een andere weg ingeslagen. De aangesloten bakkerijen richten zich sindsdien ieder op één specifieke retailformule. Ze hebben daar de recepturen, werkwijze, techniek en productietijden op aangepast. Die aanpassing vroeg om een mentaliteits- en cultuurverandering, van directieniveau tot werkvloer. Daar hebben we keihard aan gewerkt’, geeft Niels Vreugdenhil aan. ‘Focuspunten zijn klantgerichtheid, kwaliteit en verbinden. Ook productontwikkeling, vooral tailormade, staat hoog op de agenda. Wij zijn 100 procent dedicated en werken er hard aan om meer en meer het verlengstuk te worden van de formule. Onze klanten zien de meerwaarde van deze rol en betrekken ons als partner bij het maken en uitvoeren van hun categoriebeleid. Door hierin nauw samen te werken, kunnen we elkaar duidelijk versterken.’

De algemeen directeur van Bake Five vervolgt: ‘Het Industributierapport bevestigt dat we als organisatie op de goede weg zijn. De punten waar we gemiddeld iets lager op scoren, hadden al onze aandacht. Komend jaar zullen we onze accountmanagers dan ook nog meer op pad sturen met de vraag: wat vindt de organisatie belangrijk en wat wil de klant van deze formule? Ook willen we onze klanten meer verrassen met ideeën voor innovaties. Bovenal willen we echter goed blijven doen wat we nu doen en dat is zorgen dat de bakkerijafdelingen van onze klanten er ieder dag goed bij staan.’