Ineke Vreugdenhil “Mijn droom voor ons land”

5 september 2013: Een zonovergoten dag! koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op het paleis Het Loo in Apeldoorn.
Ineke Vreugdenhil
Genealogiecode: K XI an.1
Door: Ineke Vreugdenhil
Bron: Ineke Vreugdenhil
Foto: Ineke Vreugdenhil

Het begon in het voorjaar van 2013: een droom opschrijven en verzenden, en dan later in het jaar ontdekken dat je droomnummer 2707 bent.

Het is oud nieuws, toch weten veel  Vreugdenhillen niet dat ik, Ineke Vreugdenhil mee heb geschreven aan het boek ‘Dromen voor de koning’ dat is uitgegeven ter inspiratie voor de koning.

In dit boek,  ‘MIJN DROOM VOOR ONS LAND – Inspiratie voor de koning’, staat mijn droom op blz. 65 rechtsboven. Ook worden alle droominzenders nog een keer vermeld in alfabetische volgorde op de twee eerste en twee laatste bladzijden. Persoonlijk vind ik het een eer om in een oplage van 1,5 miljoen te staan en op alle ambassades in de wereld ons land te vertegenwoordigen.

Hoe verrast was ik toen ik op 2 juli 2013 een e-mail kreeg met het bericht dat ik uit 6900 inzendingen vanuit Nederland en Caribische gebieden was  uitgekozen. Een gedeelte van mijn droom was geselecteerd voor het boek, samen met 299 andere schrijvers/schrijfsters. Daarbij ook de officiële uitnodiging om bij het overhandigen van het boek aan koning Willem-Alexander aanwezig te zijn op het paleis Het Loo in Apeldoorn op 5 september 2013. Wat het extra leuk maakt, is dat deze droom ook werkelijkheid is geworden: de Koningsspelen op school zijn ook dit jaar gerealiseerd. Samen met mijn oudste zoon ben ik afgereisd naar Apeldoorn. Bij aankomst op het paleis Het Loo is de eerste indruk: heel veel media. Na een aantal controlepunten, wordt ons iets te drinken aangeboden in de Prins Hendrik garage. Vandaar gaan we naar de overdekte ruimte tussen de twee paardenstallen. Veel mensen zijn bezig met de voorbereiding van de tv-uitzending. Het koninklijk paar arriveert wat later dan het draaiboek aangeeft. Nadat  koning Willem-Alexander het boek in ontvangst heeft genomen, worden de deuren van de paleistuin geopend. Hier is de buiten-tentoonstelling: in een boekvorm volgen achter elkaar  gedeelten uit het boek als wapperende vlaggen.

Het koninklijk paar wandelt  door deze laan en vervolgens worden we verwacht in een zaal voor een hapje en een drankje. Op het terras gaan koning Willem-Alexander en koningin Maxima in gesprek met  vooral de jonge inzenders van dromen.  Als de koning en koningin zijn vertrokken, gaan de meeste genodigden huiswaarts. Wij hebben nog een rondje gemaakt door de tuin. Bij vertrek kregen we allemaal het boekje ‘Mijn droom voor ons land’ overhandigd. Voor alle inzenders en dus ook voor mij is dit hét moment: onze droom gedrukt  te zien in deze speciale uitgave!

Een mooi slot aan een onvergetelijke dag!

Ineke Vreugdenhil (K XI an.1)

Ineke Vreugdenhil
Genealogiecode: K XI an.1
Door: Ineke Vreugdenhil
Bron: Ineke Vreugdenhil
Foto: Ineke Vreugdenhil

Ineke Vreugdenhil, 1957, Waddinxveen
Na haar huwelijk in 1979 gaan varen en nog datzelfde jaar betrokken geraakt bij een ernstig ongeluk op de Maas. Ineke is daarbij onder de duwbak terecht gekomen en heeft het wonder boven wonder overleefd. Het ongeluk heeft een grote invloed op haar leven gehad, veel later benoemd als P.T.S.S.

Ineke heeft drie volwassen kinderen: twee zonen en een dochter en woont nu in Rotterdam-Zuid. Zij schrijft: “Op dit moment werk ik erg hard om van mijn trauma af te komen. Ik heb geen relatie meer, wel een oprechte vriendenkring. Aan de kerk draag ik ook mijn steentje bij en ik maak vrijwillig schoon in een bijgebouw van de kerk”. Ben vrijwilligster bij Technika10

www.technika10rotterdam.nl