Irma Moekestorm – Vreugdenhil schrijft ‘boeken met een boodschap’

Irma Moekestorm-Vreugdenhil
Genealogiecode: K XI h.1
Door: Irma Moekestorm-Vreugdenhil
Bron: Irma Moekestorm-Vreugdenhil
Foto: Karin Poldervaart

Een boodschap
Irma Moekestorm-Vreugdenhil uit Maasland schrijft boeken voor kinderen. Inmiddels heeft ze twaalf prentenboeken en één gedichtenbundel voor volwassenen op haar naam staan, uitgegeven door uitgeverij Buddy Books in Almere. Ze vindt het belangrijk dat haar verhalen humor bevatten en een les: er moet iets herkenbaars inzitten, waaraan kinderen zich kunnen spiegelen en waar ze hun voordeel mee kunnen doen. Boeken met een boodschap dus.

Boeken met een illustratie
Al haar verhalen zijn op rijm geschreven. Daar zit veel puzzelwerk in, want de gedichtjes mogen niet voorspelbaar zijn of ‘rijmen om het rijmen’. De taal moet laagdrempelig zijn en kinderen aanspreken. Daarnaast is een goede clou onontbeerlijk.

Haar mooiste opdracht was het schrijven van een bijbel voor baby’s. Tien bijbelgetrouwe verhalen op rijm voor de allerjongsten. Er zijn prachtige illustratie bij gemaakt en zo ontstond de ‘Blije Baby Bijbel’. Daarna volgde een serie van vijf losse Bijbelverhalen bij de ‘Blije Baby Bijbel’.

Uniek zijn
‘Ik vind het o.a. belangrijk om een kind mee te geven dat je meer dan goed bent, zoals je bent,’ aldus Irma, ‘dat je daar niets voor hoeft te doen, dat je uniek bent en geliefd. Daarover schreef ik in mijn boekje ‘Lieve Lief’. Lieve is een lieveheersbeestje zonder stippen en dat vindt ze heel erg. Alle lieveheersbeestjes hebben wél stippen. Gelukkig leert ze van haar vriendjes dat de buitenkant niet belangrijk is, maar dat het veel belangrijker is hoe je van binnen bent.

Iedereen is even waardevol !

Irma Moekestorm-Vreugdenhil
Genealogiecode: K XI h.1
Door: Irma Moekestorm-Vreugdenhil
Bron: Irma Moekestorm-Vreugdenhil
Foto: Karin Poldervaart

Door een ziekte op jonge leeftijd, moet ik een been missen en daardoor heb ik me vaak anders gevoeld, net als Lieve. Inmiddels heb ik geleerd dat ik net zo waardevol ben als een ander. Geen boodschap zo essentieel als deze. Ik hoop nog lang door te mogen schrijven en deze boodschap door te geven.’

Neem gerust eens een kijkje op de website van Irma: www.knipoog.nu

In de webshop kun je haar boeken bestellen, maar je treft er ook mooie gedichten en korte verhalen aan.

 

 

 

 


Blije Maandag

Dans vandaag een rondedansje, start vandaag een nieuw begin,

rijg vandaag een bloemenkransje, maak vandaag een dag met zin.

Geef vandaag een complimentje, maak vandaag een klein verschil.

schenk vandaag een lief presentje, draag vandaag een roze bril.

Lach vandaag een schaterlachje, doe vandaag gerust wat raar,

maak vandaag de Blijste Maandag, van het hele jaar.