Lois Vreugdenhil met Mixed Up naar Junior Songfestival

Lois Vreugdenhil met Mixed Up: deze bestaat uit links Lois, daarnaast Noor en de twee jongens: Joep en Sam.
Genealogiecode: O XI n.5.1
Door: Alondra Mauricio
Bron: de schakel Barendrecht
Foto: Lois Vreugdenhil

Zingen en dansen
Een van de deelnemers aan het Junior Songfestival was Lois Vreugdenhil met haar groep ‘Mixed Up’ zingt ze het lied ‘It Doesn’t Matter’. Op zaterdag 24 september strijdt Mixed Up samen met Luna, Infinity en HIGH5 om de winst. Een vakjury, een kinderjury en het thuispubliek bepalen het resultaat. De winnaar gaat later dit jaar naar Armenië om de Nederlandse eer hoog te houden tijdens het Eurovisie Junior Songfestival.

Lois is 14 jaar oud en is thuis de oudste van drie meisjes. Ze houdt van dansen, zingen, trampolinespringen, bakken en shoppen. In de toekomst zou ze een baan willen waar ze kan presenteren, acteren, dansen en zingen. Lois danst en zingt al heel lang. “Ik weet nog dat toen ik drie was, ik aan het zingen was in mijn K3-jurkje met een microfoontje”. Ze zit vanaf haar zevende op dansen en heeft ook turnen gedaan. Sinds drie en een half jaar zingt Lois intensiever en is ze ook op zangles gegaan.

De groep
Lois heeft samen met een vriendin auditie gedaan voor het Junior Songfestival. Vanaf het begin leek het haar leuk om in een groep op te treden; “Het lijkt me veel leuker om in een groep te zitten, voor de gezelligheid”, legt ze uit. Na de audities vormt het Songfestival de verschillende acts. Producers maken de liedjes. In juni leerde Lois de rest van het groepje kennen en sindsdien is zijn geregeld naar Hilversum gegaan om et repeteren. Mixed Up bestaat uit twee meiden: Lois en Noor en twee jongens: Joep en Sam. “De naam ‘Mixed Up’ werd gekozen omdat we een gemixte groep zijn van jongens en meiden. En we kunnen soms een beetje chaotisch zijn”, vertelt Lois lachend. Ze treden op met het liedje ‘It Doesn’t Matter’. Het liedje gaat er over dat je jezelf moet zijn, wat er ook gebeurt. Het optreden is al geweest
waarbij ze tweede zijn geworden. Een hele knappe prestatie.

https://instagram.com/loisvreugdenhil_?igshid=YmMyMTA2M2Y=

https://instagram.com/mixedup_music?igshid=YmMyMTA2M2Y=