Jabco Vreugdenhil is actief in de Politiek

Jabco Vreugdenhil
Jabco Vreugdenhil

Jabco is vorig jaar in Delft afgestudeerd en sindsdien gaan werken als beleidsambtenaar op het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Binnen de ChristenUnie Delft is hij geen onbekende; hij is de afgelopen jaren in het bestuur actief geweest als politiek secretaris.

Waarom ben je in de politiek geïnteresseerd geraakt?
”Politiek gaat over de vraag hoe een samenleving moet worden georganiseerd. Die vraag boeit me enorm en trekt me dus richting de politiek.”

Je bent in Delft politiek actief. Wat is je binding met Delft?
“Omdat ik in Delft gestuurd heb en er inmiddels al 8 jaar woon ben ik inmiddels goed bekend met Delft. Het mooiste plekje van Delft vind ik wel het wandelpad ten noorden van de plantagebrug. Dichtbij het centrum, maar heerlijk rustig. Daar hou ik wel van.”

Je bent actief binnen de ChristenUnie. Waarom ChristenUnie?
”De ChristenUnie is een partij met een uitgesproken Christelijke visie. Als Christen voel ik me hier bij thuis. Het maakt me enthousiast die visie dieper te onderzoeken, te vertalen in concrete politiek en anderen de grote waarde ervan te doen inzien.”