Jacob Jan Vreugdenhil de beste wensen voor 2010

jacob_jan_vreugdenhil_002

Een nieuw jaar ligt voor ons. Een nieuw jaar aan mogelijkheden God te dienen en te groeien in Hem. De vraag die afgelopen zondag bij ons in de Emmanuel Baptist Church centraal stond was: ‘Wat kan God dit komende jaar bereiken in de opbouw van zijn Koninkrijk door ons? Hoe bereid zijn wij om ons te geven en te luisteren naar zijn wil?’ Dus een laagje dieper dan slechts goede voornemens – wat ga ik beter doen dit jaar – naar wat God gaat bereiken dit jaar, door mij. Een focus die wij graag vasthouden als we het nieuwe jaar met zijn eigen uitdagingen ingaan.

Wij hebben goede dagen gehad, samen met pa en ma Vreugdenhil (die er overigens nog steeds zijn). We hebben een schitterende safari achter de rug naar lake Baringo (in het Noorden van de Rift Valley) waarna we kerst hebben gevierd in een cottage op een uitgestrekte boerderij bij Nakuru. Met Oud en Nieuw waren we weer terug in Nairobi, onder andere druk met het bakken dan wel opeten van oliebollen en appel beignets. Bovendien is Christhe op 1 januari 8 jaar geworden, wat we volop gevierd hebben.

Inmiddels zit ik weer achter mijn bureau en is het 4 januari, een dag waarop veel mensen weer aan het werk gaan. In mijn geval is het maar stilletjes op kantoor, want de matatu’s (het openbaar vervoer) in Nairobi staken, waardoor veel van mijn collega’s niet op het werk kunnen komen. Zo kan ik stilletjes aan een nieuw jaar werk beginnen; toch bijzonder, zo’n eerste werkdag van het jaar. Met alles wat je kunt of nog leren moet weer beginnen aan de dagtaak.