Patricia Vreugdenhil heeft een zorgboerderij

Een combinatie van zorg, therapeutisch werk en horeca op het platteland, dat is wat zorgboerderij De Horsthoeve in Broekland wil bieden. “Het motto is hier buitengewone dagbesteding”, stelt eigenaresse en initiatiefneemster Patricia Vreugdenhil. “De deelnemers kiezen hier bewust voor de rust en ruimte van het buitenleven!”

Patricia Vreugdenhil
Genealogiecode: E X L.2

Patricia richt zich op cliënten (of deelnemers, zoals ze het zelf liever noemt) met niet aangeboren hersenletsel. Zij kunnen meehelpen in de tuin, de boomgaard en bij het verzorgen van de dieren. Daarnaast wil Patricia diverse activiteiten aanbieden die hen moeten ondersteunen bij het herontdekken van de eigen talenten.

patricia_vreugdenhil_002
Patricia Vreugdenhil
Genealogiecode: E X 1.2
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Patricia Vreugdenhil

De Horsthoeve, een prachtige boerderij aan de Horstweg in Broekland is eigendom van Patricia. “Toen mijn vader vijf jaar geleden overleed, heb ik de boerderij gekocht. Dat was een behoorlijke onderneming, maar ik houd van deze plek. Ik wil deze locatie delen met andere mensen. En eigenlijk is daarna het idee ontstaan om hier activiteiten te ontwikkelen voor mensen die pech hebben gehad, mensen met niet aangeboren hersenletsel. Denk aan mensen die een hersenbloeding hebben gehad of een ongeluk, waarbij ze hersenbeschadiging hebben opgelopen.”

Bijna vijf jaar deed Patricia erover om voldoende gelden bijeen te krijgen om haar plannen te verwezenlijken. “Van zorgstichtingen hoefde ik niet al teveel te verwachten. Die zagen me vaak als mogelijke concurrent. Maar uiteindelijk heb ik via het Europees loket subsidie weten los te krijgen. Daar bleken ze heel enthousiast te zijn. Juist de combinatie van zorg en horeca op het platteland sloeg goed aan. Men vond het een geweldige mix. Daarom werd ik aangemerkt als innovatief ondernemer!”

Patricia was eerder mede-eigenaresse van De Gulle Mand, een klein bureautje waar mee ze samen met een vriendin voorzag in hapjes en drankjes voor feestjes (die eventueel ook in De Horsthoeve gehouden konden worden). Bij haar eigen zorgboerderij heeft ze een doorstart gemaakt. Een schuur van De Horsthoeve is volledig verbouwd en voorziet nu in een grote keuken, een tweetal ruimtes voor vergaderingen, bijeenkomsten of kleine feestjes/etentjes en een werkruimte voor de cliënten. Deze laatste ruimte is deels ingericht als atelier. “Ik ga niet uit van wat mijn deelnemers niet meer kunnen, maar juist van wat ze nog wel kunnen. Zo wil ik helpen om nieuwe talenten te vinden.”

Kijk verder op de website: De Horsthoeve

De uitzending van RTVoost over Patricia Vreugdenhil