Jennifer Vreugdenhil “een vrouw waar je niet om heen kan! “

Jennifer Vreugdenhil
Genealogiecode: D XI al.1
Door: Redactie 
Bron: Familiestichting
Foto: Jennifer Vreugdenhil

Nog maar net 18 jaar en al een vrouw waar je niet om heen kan!

Jennifer Vreugdenhil verdedigt namelijk met verve en met succes het doel bij Vrouwen ADO Den Haag.

En wie is dan wel deze Jennifer?
Geboren in Oosterhout en na basisschool en VMBO-tl volgt zij nu in Delft de MBO-opleiding Sport en Bewegen. Deze studie duurt vier jaar. Als je dit diploma hebt, kun je doorstromen naar de HALO en studeren voor sportlesgever. Maar dat is niet wat Jennifer wil, zij is er  nog niet helemaal uit, maar bij voorbeeld de politie ziet zij wel zitten!

Jennifer is al vroeg begonnen met voetbal, ze was pas vijf jaar toen ze startte bij Irene ’58 in Den Hout. Op haar zestiende begon ze bij ADO Den Haag, dat was in 2011 en ze is daar nu in haar tweede seizoen. Zij speelt in Dames 1 (als keepster dus) en zij wonnen vorig jaar zoals ze zelf zegt: “… de ‘dubbel’: het kampioenschap en de beker.”  Tevens noemt zij als hoogtepunt het behalen van de Women’s Champions League, waarin zij speelden tegen het  Russische FC Rossyanka. Wij vroegen aan Jennifer of het aan onze interesse ligt dat we zo weinig horen over het vrouwenvoetbal of dat er echt zo weinig aandacht aan wordt besteed.

Jennifer: “In vergelijking tot het mannenvoetbal is er veel te weinig aandacht voor. Wel is het de snelst groeiende sport in Nederland. Ook weten niet veel mensen dat er een Eredivisie Vrouwen bestaat en wat wij allemaal doen. Dat vind ik zelf wel erg jammer.

Momenteel zijn er acht Nederlandse clubs die vrouwenvoetbal hebben, namelijk: FC Utrecht, FC Twente, SC Heerenveen , PSV/FC Eindhoven, Ajax, SC telstar, PEC–Zwolle en ADO Den Haag. Omdat er in Nederland zo weinig teams zijn, is dit seizoen de BeNeLeague gestart, dit is een competitie van Nederlandse en Belgische teams samen”.

Heb je nog andere hobby’s?
“Ik heb niet veel tijd voor andere dingen. Mijn week bestaat eigenlijk uit school en voetballen, ik train vijf keer per week en heb elke week een wedstrijd. En natuurlijk moet ik iedere dag naar school. Dus als ik dan een dagje niks te doen heb pak ik liever mijn rust. Wel vind ik het heerlijk om lekker bij mijn familie te zijn.”

Wij begrijpen dat de week van Jennifer op deze manier meer dan vol is! De redactie van de Vreugdeschakel is dan ook blij dat zij toch wat tijd vrij gemaakt heeft om onze vragen te beantwoorden.

Succes, Jennifer, met al je activiteiten en lezen we weer eens iets over ADO Vrouwen dan zijn we extra geïnteresseerd omdat er wellicht een Vreugdenhil succesvol het doel verdedigt!