Kerstbomenverkoper Piet Vreugdenhil

Piet Vreugdenhil
Genealogiecode: K XII al
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Piet Vreugdenhil

De kerstbomen zijn bijna op in Middelburg en Terneuzen. Dat zegt kerstbomenverkoper Piet Vreugdenhil. Volgens hem is de verkoop van de bomen veel eerder begonnen en doordat mensen zelfs al voor Sinterklaas hun boom in huis haalden, valt er voor ‘late’ mensen nu weinig meer te halen. Normaal wachtten mensen tot na 6 december voordat ze een boom aanschaffen, maar de laatste tijd is dat steeds vroeger. Volgens Vreugdenhil kwamen de eerste mensen zelfs al eind november om hun kerstboom.

Genoeg
Vreugdenhil verkoopt kersbomen op drie locaties in Zeeland: in Hoedekenskerke, Middelburg en Terneuzen. Kerstboomverkopers in andere delen van Zeeland melden nog genoeg kerstbomen te hebben.

Leeg
Vreugdenhil denkt eraan om zijn verkooppunten te sluiten. In Hoedekenskerke blijft hij misschien nog even open, maar in Middelburg en Terneuzen is het klaar. “Ik had één aanhanger nog vol en die is bijna leeg, dus het is echt de moeite niet meer om te blijven staan hier. De keuze voor de mensen is dan te beperkt”, vertelt Vreugdenhil.