Annerie Ferdinandusse-Vreugdenhil “Kredieten vanuit het bedrijfsleven”

Annerie Ferdinandusse-Vreugdenhil, Directeur Zakelijk ING
Annerie Ferdinandusse-Vreugdenhil
Genealogiecode: O XI t.1
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Annerie Ferdinandusse-Vreugdenhi

Annerie Ferdinandusse-Vreugdenhil: ING ziet een duidelijke opleving in de vraag naar kredieten vanuit het bedrijfsleven. Dat bevestigde de bank vrijdag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

ING zag de afgelopen maanden de kredietaanvragen uit het bedrijfsleven met 10 tot 15 procent toenemen en spreekt in dat verband van een trendbreuk. ‘Het vertrouwen is terug, bedrijven durven weer te investeren’, zei Annerie Ferdinandusse-Vreugdenhil, directeur van de zakelijke tak bij de bank. Volgens haar neemt de vraag naar leningen ‘over de volle breedte van het bedrijfsleven’ toe. Daarbij gaat het bij ING om ongeveer 10.000 grote klanten en multinationals en zo’n 600.000 kleine en middelgrote bedrijven.

‘De export, en toeleveranciers van exportgeoriënteerde bedrijven, trekken de kar’, zei Vreugdenhil tegen De Telegraaf. Detailhandelaren en media- en bouwbedrijven hebben het volgens haar nog lastig.

Andere conclusies
De Nederlandsche Bank (DNB) trok in oktober vorig jaar nog andere conclusies. DNB signaleerde dat banken de afgelopen jaren zeer terughoudend zijn geworden om aan kleine(re) bedrijven geld te lenen.

Uit cijfers van de Europese Centrale Bank (ECB) van begin januari blijkt ook dat banken minder leningen verstrekken. De leningen aan bedrijven dalen enerzijds doordat banken strenger zijn geworden in hun kredietbeleid. Aan de andere kant is er ook minder vraag naar leningen, vanwege de moeilijke economische omstandigheden, aldus de ECB.

[youlist vid=”I3f9F051Exw”]