Nieuw kantoor Vreugdenhil geopend

Yvonne de Vries-Vreugdenhil en zoon Jasper Waling van zeven de eer om het pand feestelijk te openen.
Genealogiecode: C XI af.4
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Yvonne de Vries-Vreugdenhil

Uithuizermeeden – Collega’s, vrienden, familie, klanten, relaties, buren en andere belangstellenden verzamelden zich vrijdag in het oude pand van Kantoor Vreugdenhil aan de Vlasakker in Uithuizermeeden. Rond tien uur begaf iedereen zich naar de overkant van het Johan van Veenplein waar nu, aan de Hoofdstraat, het nieuwe kantoor gevestigd is. Aan zoon Jasper Waling van zeven de eer om het pand feestelijk te openen.

Op 1 november 2003 startte Yvonne de Vries-Vreugdenhil met Kantoor Vreugdenhil aan de Hoofdstraat-West in Uithuizen. Al gauw begon het kantoor te groeien en op 1 januari 2006 kwam de eerste werknemer in dienst, Erna Griede. In datzelfde jaar kreeg De Vries-Vreugdenhil de kans om het pand aan de Vlasakker in Uithuizermeeden te kopen. In 2007 verhuisde het bedrijf. Net na de verhuizing zei De Vries-Vreugdenhils collega Piet: “De volgende verhuizing is naar de overkant, naar het pand van de Rabobank.” Het bleken profetische woorden het kantoor groeide. Er kwamen meer klanten en het team breidde zich uit.

Tijdens een vakantie in oktober 2012 bekroop De Vries-Vreugdenhil ineens het gevoel: “Straks wordt mijn kantoor te klein en wat dan?”

Uithuizermeeden verlaten wilde ze niet. Ze begon, samen met haar man, plannen te maken voor het Rabobankgebouw: beneden een kantoor en boven appartementen. In januari vorig jaar was het pand gekocht en kon de verbouwing beginnen. Op 1 november vierde ze nog, samen met haar team, het tienjarig bestaan van Kantoor Vreugdenhil. “Een team waar ik trots op ben”, benadrukte De Vries-Vreugdenhil. Een bijzonder woord van dank had De Vries-Vreugdenhil voor haar man Eric, die destijds het oude en nu het nieuwe pand verbouwde. “Achter het succes van een vrouw staat een goede, sterke en lieve man.” Daarna kreeg zoon Jasper Waling het woord. “Dames en heren, vandaag is de officiële opening van het pand van pappa en mamma. En ik open het pand.” Vervolgens liep hij met de woorden: “En nu open ik het kantoor”, door de papieren afbeelding van het oude kantoor heen, het nieuwe pand in. “Komt u maar kijken, het is heel mooi, het pand”, nodigde hij aansluitend de aanwezigen uit. Dat lieten ze zich geen twee keer zeggen. Daarna schudde Jasper Walilng de gasten minstens twee keer de hand, terecht overtuigd van zijn belangrijke aandeel in deze dag.

Vele bezoekers zouden volgen om een kijkje te nemen in het nieuwe kantoor, waar ook Giulio Giunta d’Albani (fiscaal juridisch advies) mee naar toe verhuisde. Zaterdag was er eveneens nog de gelegenheid om binnen te kijken.