Martin (Maarten) Vreugdenhil “The Vreugdenhils”

Maarten Vreugdenhil
Genealogiecode: K XI f
Door: Ria Vreugdenhil (C XI ac.1)
Bron: Ria Vreugdenhil (C XI ac.1)
Foto: Ria Vreugdenhil (C XI ac.1)

Canada
Het is nu drie jaar geleden dat we met z’n drieën – Ria, joke en Marieke – vakantie vierden in het verre Canada. Joke was er twee maanden eerder naar toe gegaan om stage te lopen. Dat was voor ons een mooie gelegenheid om haar op te zoeken en erop uit te trekken. Eén dag zouden we in Amerika vertoeven. Joke was al eerder in de Verenigde Staten geweest en had er een schuur gezien waarop ‘The Vreugdenhils’ stond.

Onverwacht familiebezoek in Amerika
Toen Ria en ik in Canada arriveerden, stond het uiteraard op de planning om daar een keer langs te rijden. Een paar dagen later gingen we naar Amerika en gingen ook langs de plaats waar de schuur stond, aan de Hill View Road in Sumas, Washington. Natuurlijk maakten we er foto’s van de schuur, waarin een melkveebedrijf was gevestigd.

Verbazing.
We waren best nieuwsgierig naar onze familie in dit verre Amerika. We stonden net moed te verzamelen om een familiebezoekje af te leggen, toen een man in een auto het erf op kwam rijden. Toen hij zich had voorgesteld als Vreugdenhil – wel op zijn Amerikaans uitgesproken – vertelden we dat wij ook tot de familie Vreugdenhil behoorden. Zijn ogen werden groot van verbazing. Hij wilde dat we meegingen naar het briekhouse waar zijn ouders woonden. Daar aangekomen, bleek ook de verbazing van deze Vreugdenhillen groot. Heel toevallig was er net familie uit Maasland aangekomen, zodat de verrassing compleet was. Het grote, oranje Vreugdenhillenboek werd erbij gehaald en alles werd goed uitgeplozen. Onze familie in Amerika bleek van de K-tak te zijn, terwijl wij van de C-tak zijn. Ze vertelden ons, dat ze in 1951 naar de Verenigde Staten waren geëmigreerd. Hun kinderen wonen verspreid over Canada  en Amerika.
Ria, Joke en Marieke zijn dochters van Gerrit Vreugdenhil (C Xl ac) uit ‘s-Gravenzande. Ze spelen volleybal en zijn alle drie lid van GVC(‘s-Gravenzande). De familie die de drie zusjes in de V.S. ontmoetten is Maarten Vreugdenhil (K Xl f) met zijn gezin uit Sumas, Washington. Al met al was het een leuke ontmoeting, een ontmoeting die we de lezers van de Vreugdeschakel niet wilden onthouden.