Prachtige marathonzege Frank Vreugdenhil

 Frank Vreugdenhil wint de IJsselcup Marathon voor vluchtgenoot Alexis Contin. Frank Vreugdenhil wint de IJsselcup Marathon voor vluchtgenoot Alexis Contin.
Frank Vreugdenhil wint de IJssel cup marathon voor vluchtgenoot Alexis Contin.
Genealogiecode: C XI aj.2
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Frank Vreugdenhil

Frank Vreugdenhil uit Groningen heeft op fantastische wijze de schaats marathon in Deventer gewonnen. Op de streep had hij tien centimeter voorsprong op zijn medevluchter Alexis Contin. De marathon in Deventer ontspon zich als een ware afvalrace. Pas in de laatste tien ronden keerde de rust een beetje terug. Vreugdenhil en Contin hadden op dat moment een voorsprong. Vreugdenhil liet drie ploegmaats van Primagaz/Telstar terugzakken, terwijl Contin alleen hulp kreeg van Arjan Stroetinga.

In de finale namen de twee schaatsers een halve ronde voorsprong en moest een sprint beslissing brengen wie als winnaar in Deventer zou worden gekroond. Vreugdenhil had op de streep een minimale voorsprong op Contin. Achter Vreugdenhil en Contin sprintte Bob de Vries naar het brons.
Vreugdenhil rijdt zondag in Heerenveen de tien kilometer op het NK afstanden. “Ik hoop dat ik niet te vroeg hoef te starten. Gelukkig heb ik vannacht een uur extra slaap”, grapte de winnaar.