Paul Vreugdenhil winnaar dartranking

paul_vreugdenhil_001
Paul Vreugdenhil
Genealogiecode: Onbekend

Afgelopen zaterdag werd dan het eerste toernooi gespeeld van de Zevenbergse Dartranking in Gasterij De Engel te Zevenbergen. Met maar liefst 46 deelnemers was Paul Vreugdenhil uit Klundert de sterkste. Hij won in de finale van maatje Johan de Tree, eveneens uit Klundert, met 5-2.

In de nieuwe sfeervolle lokatie mocht de organisatie maar liefst 46 darters inschrijven. Daarnaast was er veel aanloop van klanten en dartliefhebbers, zodat het er gezellig aan toe ging. De horeca-eigenaar had zijn best gedaan om de mooie muurschildering(en) aan zijn wand intact te houden, door een uniek ophang-systeem te hanteren voor de dartborden. Zes complete dartbanen zijn tijdens de rankingtoernooien beschikbaar. Met dit aantal deelnemers had de wedstrijdleiding Jan de Visser maar één doel voor ogen en dat was, trachten om op tijd klaar te zijn. En dat lukte ruim binnen de tijd. Er werden vier voorrondes gespeeld, de beste 32 zouden doorgaan met de knock-outfase.

De dartliefhebbers konden genieten van goede tot zeer goede partijen. Ook een hoop nieuwe gezichten, met o.a. beginnend darter Kees Agterdenbos uit Fijnaart, die op zijn eerste ranking zowat alle zware tegen-standers voor zijn kiezen kreeg, achtereenvolgens Peter Velterop, Jan van de Rassel, Jan Jonker en Wilco Vermeulen dan is het ook geen schande dat je je niet kunt plaatsen, teamgenoot Bowy Groenenveld eveneens uit Fijnaart wist zich wel bij de beste 32 te plaatsen. Ook enkele dames, waaronder Ilse van Mill uit Lage Zwaluwe en jeugdspelers deden mee en dat maakt het toch weer leuk. De talentvolle jeugdspeler Jaimy van Bavel, s-middags nog de laatste acht gehaald bij de Top van Ghent (België), was ook van de partij en haalde de kwartfinale. Deze verloor hij van Johan de Tree. Jeugdspeler Ricardo Roks werd al eerder uitgeschakeld door Johan. “Onze eigen jeugdspeler” Jimmy Jonker plaatste zich ook vrij gemakkelijk bij de beste 32, waarna Maurice Rijnart letterlijk en figuurlijk te sterk was. Maurice, nu nog zo af en toe dartend, bracht een collega mee uit Belgie Ed Hoogeboom.

Beide darters, zoals ze dat mooi noemen, op hun retour, brachten het tot de halve finales. Maurice ging onderuit tegen Johan de Tree en Ed tegen Paul Vreugdenhil. Beiden met dezelfde uitslag namelijk 4-1. Voor Maurice waren in de voorrondes zijn plaatsgenoten zijn zwaarste tegenstanders, o.a. oud teamgenoot Rob Godschalk. Deze verloor hij met 2-1 daarna begon hij met een 2-0 achterstand tegen Edwin Gelens maar wist hij deze nog om te buigen 2-3. Laatstgenoemde was hier goed ziek van. Maurice kwam met maar vier punten, dus met de hakken over de sloot naar de volgende ronde. Collega Ed werd één van de drie darters met de meest behaalde punten. Jan van der Rassel was ook aanwezig, ooit TV-darter, heeft zo’n beetje alles gewonnen, wat er te winnen valt in Nederland. Driemaal wist hij zich ook te kwalificeren voor de PDC World Darts Championship. In de ranking verloor hij van een goed gooiende Peter Nuis bij de laatste zestien.

Wilco Vermeulen uit Stampersgat, ook al zo’n dartfanaat, gaat zo’n beetje naar alle toernooien. Niks is hem te gek, ’s morgens even in Luxemburg darten, ’s-middags nog effekes Open Raamsdonkveer. Vandaag darten in Belgie om daarna de Zevenbergse Dartranking mee te pakken. Bij de laatste 16 moest hij tegen Corné van Mastrigt. Dit werd een schitterende partij waar Corné in de eerste twee legs oppermachtig was. Waar hij ook een 12-darter wist te gooien met een 161-finish. Dit zou een 3-0 zege kunnen zijn, maar de adrenaline shot van Corné was al geweest. Beide darters wisten de derde leg super spannend te maken, niet zo zeer door de hoge worpen, maar de finish lukte niet meteen. Wilco bleef het kalmst, pakte daarna ook de vierde leg (2-2). Corné won uiteindelijk de partij door de beslissende leg te winnen, en waarbij Wilco niet zijn eigen niveau behaalde. De finalisten van het Mastertoernooi van vorig seizoen Jan Jonker en Henk van der Horst behaalde vrij gemakkelijk de beste zestien. Daarna was het voor beide meteen over en uit. Henk verloor van John Genet uit Made en Jan Jonker verloor van de latere finalist Johan de Tree.

Wat hebben onze andere vaste rankingdarters gedaan? Jan Leijs verloor van Peter Velterop bij de laatste 32. Familie Stoop, Johan en Dian, konden zich niet plaatsen. Ze hadden tijdens hun vakantie in Mexico niet kunnen trainen. Christian van Ham evenzo. Tweelingbroertje Jan-Willem van Ham deed het beter, maar moest zijn meerdere kennen in Henk van der Horst. John Antes, heel de avond al niet in goede doen, verloor van Dick van de Burgt bij de laatste 32. Marijn van Peer, de darter met de meeste trainingsuren, verloor van Edwin Gelens. Iwan Silvius vorig seizoen nog een vijfde eindplaats, had een zware voorronde en kon zich dan ook niet plaatsen, Jan Jonker, Wilco Vermeulen en Jan van der Rassel waren te sterk voor hem. Nog even trainen, Iwan. Ook opvallend was dat Peter van Fessem en Jan van de Klundert zich niet wisten te plaatsen bij de laatste 32.

Paul Vreugdenhil was in de poulepartijen niet tevreden. Wat is niet tevreden, als je toch één van de drie darters bent, die 9,5 punt behaalde in de voorrondes! Ergens moet hij toch gedacht hebben, het gaat vanavond toch wel erg gemakkelijk, misschien zit er wel meer in. Met vijf keer 180 en drie finishen van boven de honderd, 111, 130 en 142, legs van twaalf, dertien darts als eindresultaat, mmmm.. mag je toch niet ontevreden over zijn. Zijn moeilijkste tegenstander in het rijtje was wel Corné van Mastrigt. Een krappe 3-2 overwinning. Maar ja, Corné kom je vroeg of laat altijd wel tegen. Ed Hoogeboom had toen al het beste gehad. Paul won deze halve finale met 4-1. Zijn tegenstander in de finale werd zijn maatje Johan de Tree. Voor het eerst samen in de finale. Gezellig een onder onsje. Met een finish van 142, maakte Paul 2-1, daarna werd het alleen maar beter, 3-1, 3-2, 4-2 en in zijn laatste leg gooide hij, met behoorlijk wat bluf en vol vertrouwen natuurlijk, zijn tweede pijl bewust naast het bord, om daarna met zijn laatste pijl dubbel negentien te finishen 5-2. Mooi om naar te kijken…