Prijzenregen voor bakkerij Vreugdenhil

bakkerij_vreugdenhil_001
Bakkerij Vreugdenhil in de prijzenregen
Chris Vreugdenhil
Genealogiecode: J XII a.1
Door: Redactie
Bron: bakkerij Vreugdenhil
Foto: bakkerij Vreugdenhil

Vorige week heeft het team van driesterrenbakkerij Vreugdenhil (J XII a) uit Maasdijk weer diverse prijzen in de wacht gesleept. Op de landelijke bakkerij vak wedstrijden in Drachten werd de bakkerij geëerd met twee trofee ’s en een groot aantal eerste, tweede en derde prijzen voor individuele producten. Grootste overwinning voor de bakkers was dat het Maasdijks speltbrood, gemaakt met spelt van eigen bodem, meteen een derde prijs in de wacht sleepte.

Voor deze wedstrijden hebben bakkers uit heel Nederland typisch Nederlandse brood- en banketproducten ingezonden. Deze producten werden vervolgens gekeurd op onderdelen zoals smaak, uiterlijk, malsheid en structuur door een zeer ervaren en deskundige jury. Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk werd geprezen met twee trofee’s voor de beste eierkoeken, brioches, tarwebrood en ciabatta’s van Nederland en daarnaast nog vele eerste tweede en derde prijzen voor producten zoals als oliebollen, kerststollen, amandelstaven, chocolade brownies ontbijtkoek enz.
Tussen alle behaalde prijzen door was er zeker ook een zeer bijzondere overwinning Gerard Vreugdenhil: “Wij zijn volop bezig met ontwikkelen van speltbrood gemaakt met spelt van onze eigen speltveld hier in Maasdijk. Dat spelt is geoogst en gepeld en wij zijn daar een paar weken mee bezig om te kijken hoe fijn we het moeten malen en wat het ideale recept is. In dat proces ga je niet over één nacht ijs want het product moet gewoon aan de allerhoogste kwaliteit voldoen. We waren ongeveer voor 90% klaar met het ontwikkelproces toen zich de vakwedstrijden voordeden. Bij wijze van proef hebben we de broden ingezonden om te kijken wat men van ons speltbrood vond en wat denk je? Meteen een 3e prijs! En dat terwijl we het brood nog aan het finetunen zijn! De jury was vol lof over de smaak, de structuur en de malsheid! Dat was echt een verassing.”