Rafael Putto en Charlotte Vreugdenhil willen samen dromen delen

Charlotte Vreugdenhil
Genealogiecode: M IX j.1.1
Door: Suzanne Zijp
Bron: In de Buurt
Foto: Suzanne Zijp

Rafael is de drijvende kracht achter de creaties van Rafaels Pastry. Hij werkte jarenlang in het patisserie vak, Maar zoals hij zelf zegt: “Na 25 jaar kom je op een punt dat je meer wilt. Voor een baas werken is leuk, maar ergens stopt de ontwikkeling en de uitdaging.”

Charlotte heeft een achtergrond in grafisch ontwerpen en heeft voorheen gewerkt in de kledingbranche en sales. Het begon allemaal toen ze elkaar leerden kennen en hun dromen begonnen te delen. Charlotte: “Al snel bleek dat we samen deze uitdaging wilden aangaan. Het is super tof als je wordt gewaardeerd voor het werk wat je zelf maakt en bedenkt. Dat we mensen op deze manier gelukkig kunnen maken is fantastisch.”
Daarom beginnen ze samen een nieuw avontuur met een patisserie aan de Fahrenheitstraat in Den Haag. Rafael en Charlotte zochten naar de perfecte plek voor hun

patisserie. Verschillende locaties in Delft en Den Haag werden overwogen. Maar toen ze het pand aan de Fahrenheitstraat zagen, wisten ze dat dit de ideale plek was. “We vinden dat we een toevoeging kunnen zijn voor de straat, omdat ons concept hier nog niet is,” legt Rafael uit. “In onze patisserie gaat het om de beleving,” benadrukt Rafael. “We hebben een open keuken waar iedereen met ons een praatje kan maken of gewoon mee kan kijken. Je ziet bij ons wat normaal alleen achter de schermen gebeurt. Dit maakt mensen nieuwsgierig. Mensen staan versteld wanneer ze weten dat je alles zelf maakt en bedenkt.”