Robert Vreugdenhil koopt honderd tosti’s van zijn zorgbonus

Robert Vreugdenhil
Genealogiecode: N X t.4
Door: dordrecht.net
Bron: dordrecht.net
Foto: dordrecht.net

DORDRECHT – Ambulanceverpleegkundige Robert Vreugdenhil heeft de helft van zijn coronazorgbonus besteed aan tegoedbonnen bij Heerlijk tosti en smoothiebar op de Dordtse Voorstraat. Hij gaat via HartslagNu honderd tosti’s verdelen onder de burgerhulpverleners die altijd paraat staan bij reanimaties in onze regio.

Door corona is de stad leeg, ondernemers lijden in stilte. Robert kent de eigenaar van Heerlijk, Edwin Bleeker, sinds Edwin een tennisvriend moest reanimeren. Robert: “Ik kwam bij hem de gebruikte AED weer gebruiksklaar maken. We hebben sindsdien af en toe contact. Nu zie ik met lede ogen aan hoe het water bij Edwin aan de lippen staat. Er komt amper een klant en ik vond dat ik iets moest doen.” Eind vorig jaar kregen alle zorgmedewerkers 1000 euro van het rijk voor hun inzet tijdens de eerste coronagolf. Robert: “In de zorg wordt hard gewerkt, maar wij hebben veel meer inkomenszekerheid dan de vele horecaondernemers die nu de wanhoop nabij zijn. Daarom heb ik 500 euro besteed in Edwins zaak.”

Dat is een klein steuntje voor één ondernemer. Er is meer nodig. “We moeten het met z’n allen doen”, zegt Robert. “Ik hoop dat mijn signaal anderen stimuleert om vaker te bestellen of te gaan afhalen bij al die sympathieke, hardwerkende horecazaken die voorlopig geen gasten mogen ontvangen. Wat er nu gebeurt verdienen ze echt niet.” Robert is tevens voorzitter van Reanimatie Drechtsteden. Met de tosti’s wil hij in één moeite de mensen bedanken die dag en nacht oproepbaar zijn voor het assisteren bij een hartstilstand.