Ruim 100 jaar Vreugdenhil Mechanisatie

De Hoogweg in 1927 waar een nieuwe schuur werd gebouwd met woonhuis.
Genealogiecode: K XI ax, Arjo K XII ap
Door: Vreugdenhil Mechanisatie
Bron: Vreugdenhil-mechanisatie.nl
Foto: Vreugdenhil Mechanisatie

Sinds 1919 bestaat Vreugdenhil in De Lier. Opgericht door Arie Vreugdenhil midden in de hoofdstraat van het dorp als smid. Meneer Arie Vreugdenhil was een bekende ijzersmid in De Lier en voerde naast zijn werkzaamheden ook divers loonwerk uit. Na enige tijd merkte hij dat er veel concurrentie bij kwam en is zich toen meer gaan richten op tractoren en werktuigen. Zo kwam het moment dat Vreugdenhil Mechanisatie zich ging vestigen op een nieuwe locatie.

Na enkele jaren is het bedrijf overgenomen door zijn zoons Wim en Arie. Deze hebben het bedrijf nog enige tijd doorgezet tot dat zoon Arie besloot een andere uitdaging te zoeken. Nadat Arie in 1947 uit het bedrijf is gestapt heeft Wim Vreugdenhil een nieuw en groter bedrijfspand gebouwd. Zie foto hieronder uit 1947. Na jaren te hebben gerepareerd en tractoren te hebben verkocht heeft Wim Vreugdenhil in 2000 het stokje overgedragen aan Arjo Vreugdenhil en zijn vrouw. In deze peridode is Arjo Vreugdenhil het aanbod gaan verbreden om ook de verkoop van tuin- en parkmachines erbij te gaan doen van het merk John Deere. Dit zowel voor de zakelijke als voor de particuliere klanten. Ook voor Arjo Vreugdenhil kwam het moment dat zijn zoon Rik Vreugdenhil in het bedrijf kwam en sinds 2019 runnen zij het bedrijf samen en kijken graag naar de toekomst. Zo ontdekten zij dat er in grondverzet nog ruimte is voor groei bij Vreugdenhil Mechanisatie. Daarom zijn zij in 2019 begonnen met het repareren, verkopen en ook verhuren van knikladers van het merk Mustang en Gehl.

Wim, Arjo, Rik en Mik Jesse Vreugdenhil
Genealogiecode: K XI ax, Arjo K XII ap
Door: Vreugdenhil Mechanisatie
Bron: Vreugdenhil-mechanisatie.nl
Foto: Vreugdenhil Mechanisatie

Bijgaande foto is gemaakt in het najaar van 2019 op het feest van de 60-jarige bruiloft van Wim en zijn vrouw Coba. Inmiddels is Wim in het najaar van 2021 overleden. Hopelijk gaat de jongste generatie net als zijn voorgangers in de familie, Vreugdenhil Mechanisatie voortzetten. “U bent van harte welkom bij Vreugdenhil Mechanisatie en hopen u verder te helpen met ons ruime ervaring op het gebied van landbouw-, grondverzet -en tuin- & parkmachines.”