Tim Vreugdenhil, stadspredikant in Amsterdam, schreef het boek “Opener dan ooit”

Tim Vreugdenhil
Genealogiecode: N XI f.1
Door: citykerk.amsterdam
Bron: citykerk.amsterdam
Foto: Tim Vreugdenhil

Tim Vreugdenhil is oprichter van de CityKerk Amsterdam en stadspredikant van Amsterdam. Onlangs verscheen zijn boek ‘Opener dan ooit. Nieuwe kansen voor kerken’.
De titel van je boek is gebaseerd op een reclameslogan van Coca-Cola. Hoe is dat zo gekomen? In de zomer van 2020 was ik zelf een beetje down door corona. Ik fietste door de stad en zag opeens een billboard met daarop ‘Open Like Never Before’. Dat raakte mij meteen en gaf me hoop. Ik kwam er later achter dat het een reclamecampagne van Coca-Cola was en daarna ben ik me er meer in gaan verdiepen waarom ze die openheid zo benadrukken. Deze slogan hielp me om het beter vol te houden in de tijd die daarop volgde.

Welke andere observaties neem je mee uit de coronatijd?
Corona heeft ons ook geleerd hoe kwetsbaar we allemaal zijn. Natuurlijk zijn er vaccins en ziekenhuizen, maar iedereen kon zomaar ziek worden en dat maakte me op een bepaald moment ook wel angstig.
“Misschien dachten sommige mensen dat we het wel zonder God af konden en dat we onoverwinnelijk waren, maar deze crisis heeft laten zien dat de mens niet alles onder controle heeft.“

Tegelijkertijd werd er ook veel van ons verwacht in deze moeilijke tijd, we moesten doorgaan, volhouden en veerkracht tonen. Deze balans tussen kwetsbaarheid en kracht komt nu op een natuurlijke wijze aan de orde in de samenleving, dat is natuurlijk wel een onderwerp waar de kerk veel over te zeggen heeft.