Stefan Vreugdenhil Nederlands kampioen mountainbike

stefan_vreugdenhil_001
Stefan Vreugdenhil is Nederlands Kampioen op de mountainbike.
Genealogiecode: C XI aa.3
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Stefan Vreugdenhil

Vorig jaar zomer, om precies te zijn op 5 juni 2004, is Stefan Vreugdenhil -zoon van Arie Vreugdenhil uit Naaldwijk- Nederlands Kampioen op de mountainbike geworden bij de 14-jarigen. De wedstrijd werd gehouden bij de wielervereniging “Westland Wil Vooruit” in Honselersdijk. Stefan is ook lid van deze vereniging en heeft dus een heel goede thuiswedstrijd gereden. Aan de kampioenswedstrijd in deze klasse reden circa 30 deelnemers mee uit heel Nederland.

We hebben Stefan gevraagd hoe hij zich voorbereid op het nieuwe seizoen. In de winter traint hij een paar keer per week op de mountainbike, daarnaast traint hij extra in de sportschool. Zodra het topseizoen begint, traint hij 5 tot 6 keer per week om in topconditie te blijven. Stefan vertelt dat hij op 10-jarige leeftijd is begonnen met de mountainbikesport.

Voor het komende seizoen gaat Stefan zijn best doen weer zo hoog mogelijk te eindigen op het Nederlands kampioenschap. Maar hij geeft wel aan dat er in deze hogere klasse (15-/16-jarigen) meer concurrentie is, dus het zal voor hem niet makkelijk worden.