Trees (Theresia Johanna) Vreugdenhil-Werdler onderscheiden

Trees (Theresia) Vreugdenhil-Werdler
Genealogiecode: D X v
Door: Redactie
Bron: familiestichting
Foto: Familiestichting

De onderscheiding in woord en beeld.
Volgens het Algemeen Dagblad vindt Theresia zeventig jaar niet oud en blijft ze werken ‘omdat dat een mens gezond houdt’. Uit de berichtgeving in De Telegraaf citeren wij de volgende passage: ‘Over de soms gewaagde felle kleuren van koningin Beatrix’ creaties, zuurstokroze of knalgroen, lachte Theresia: Ja, dat klopt, dat is allemaal mijn schuld’. ‘Respect voor elkaar’ en ‘je vak verstaan’ waren volgens haar de basiselementen voor een langdurige succesvolle samenwerking: ‘Jezelf blijven vooral ook. Ik ben niet belangrijk, het draait allemaal om de klant. Ik zal net zo lang blijven peuteren tot iets goed is. En als ’t mooi is, als ’t goed is, ben ik tevreden’.

Koningin Beatrix is altijd nauw betrokken bij de ontwerpen die zij draagt. Die duidelijke inbreng vindt Theresia Vreugdenhil heel belangrijk. ‘Kleding moet bij je passen, zeker als zowel persoonlijkheid als functie in de ontwerpen tot uitdrukking moeten komen’. Uiteraard was Theresia Vreugdenhil bijzonder blij met de onderscheiding.

Theresia Vreugdenhil-Werdler (D X v) is ter gelegenheid van haar 70ste verjaardag op 18 augustus 1999 te Amsterdam door koningin Beatrix onderscheiden met het Erekruis in de Huisorde van Oranje. Zoals bekend -in het oktobernummer 1996 van de Vreugdeschakel besteedden wij ruimschoots aandacht aan haar persoon en haar werk- is Theresia Vreugdenhil al meer dan 35 jaar de couturière van onze Koningin.