Vreugdenhil Dairy Foods bouwt een nieuw kantoorpand

Het nieuwe kantoor van Vreugdenhil Dairy Foods gaat gebouwd worden volgens het Breeam-concept.
Het nieuwe kantoor van Vreugdenhil Dairy Foods gaat gebouwd worden volgens het Breeam-concept.
Jan Vreugdenhil
Genealogiecode: K XI at.5
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Familiestichting

Vreugdenhil Dairy Foods krijgt een nieuw kantoorpand. Het gaat gebouwd worden volgens het Breeam-concept. Breeam is een beoordelingsmethodiek voor de duurzaamheidprestaties van gebouwen. De methodiek omvat verschillende keurmerken.

Bouwlocatie
De bouwlocatie is op het bedrijventerrein Arkerpoort aan de A28 in Nijkerk. De gevels van het gebouw komen niet parallel aan of haaks op de snelweg te staan. Zo wordt de relatie met het landschap versterkt. Ook wordt op deze manier de snelweg niet prominenter gemaakt dan hij al is.

Installaties
De installatietechnische realisatie is gegund aan Van Dorp installaties Amersfoort. Van Dorp neemt zowel de elektrotechnische als de werktuigkundige installaties voor zijn rekening. Ook gaat het bedrijf de sprinklerinstallatie realiseren.

Doorlooptijd
De doorlooptijd van het project is veertien maanden, de eerste paal is onlangs geslagen in aanwezigheid van alle betrokken partijen.

Vreugdenhil Dairy Foods
Vreugdenhil is een internationale aanbieder van gesproeidroogde zuivelproducten en op zuivel gebaseerde specialiteiten voor de levensmiddelenindustrie.