Gerben Vreugdenhil docent wiskunde

Gerben Vreugdenhil
Gerben Vreugdenhil
Genealogiecode: C XI t.3

Gerben Vreugdenhil is docent wiskunde aan het ISW Hoge Woerd. “De manier waarop ik hier ben opgevangen was heel goed” “Ik heb technische wiskunde gestudeerd aan de TU in Delft. Haalde binnen het jaar mijn propedeuse, maar ik miste iets. Ik wilde meer contact met mensen en schreef me in voor de leraren opleiding op hbo-niveau. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. De band met leerlingen vind ik heel mooi. En de manier waarop ik 9 jaar geleden als stagiair door collega’s ben opgevangen was heel goed. Buiten schooltijd trek ik veel met mijn collega’s op. Het is een leuk team. En ik krijg veel vrijheid om buiten de boeken te werken en andere dingen te doen. Ik ben ook actief met Easiteach, een elektronisch hulpmiddel dat de leerlingen heel erg aanspreekt.” ISW heeft zes locaties, verspreid over Naaldwijk, ‘s-Gravenzande, Monster en Poeldijk. We zijn de grootste scholengroep van het Westland, maar door de verdeling over de locaties heeft ISW geen massaal karakter. Alle vestigingen hebben bovendien een eigen cultuur en sfeer. Sinds het schooljaar 2009/2010 is een groot deel van het onderwijsaanbod geconcentreerd op ISW Hoogeland, een nieuw gebouw aan de rand van Naaldwijk. Het praktijkonderwijs vindt plaats op de locatie Lage Woerd in Naaldwijk. De vmbo en mavo leerlingen gaan naar onze locaties Sweelincklaan, Irenestraat, Hoge Woerd en Lage Woerd (alleen vmbo). De havo en vwo leerlingen gaan naar onze locaties Hoogeland en Gasthuislaan-Madeweg. Door deze opdeling bestrijkt ISW geografisch gezien het gehele Westland, zodat leerlingen altijd dichtbij huis onderwijs kunnen volgen op hun eigen niveau.