Vreugdenhil Dairy Foods timmert flink aan de weg

Jan Vreugdenhil
Genealogiecode: K XI at.5
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Familiestichting

Melkpoederfabrikant Vreugdenhil Dairy Foods timmert dit jaar flink aan de weg. Het bedrijf bouwt niet alleen aan een nieuwe fabriek in Gorinchem, maar ook de top van het bedrijf komt in een splinternieuw kantoor te zitten.

Langs de A28 bij Nijkerk verrijst een gloednieuw futuristisch hoofdkantoor van Vreugdenhil van waar men uitzicht heeft op de melkveebedrijven in de buurt. Met het pand van 3000 vierkante meter oppervlakte zet het bedrijf hoog in op duurzaamheid. Niet alleen is er een installatie voor warmte- en koudeopslag (WKO) te vinden, ook is er gebruik gemaakt van, zonnepanelen, hergebruik van regenwater en duurzaam materiaalgebruik.

De uitbreiding en nieuwbouw bij Vreugdenhil is een voorschot op het einde van het melkquotum. ‘Volgend jaar komt er met de afschaffing van het melkquotum meer ruimte voor aanbod vanuit Nederland, zo spreekt Vreugdenhil de verwachting uit tegenover de website Vastgoedjournaal.

Dat de zaken goed gaan is ook te zien in de cijfers van afgelopen jaar. Zo is 2013 afgesloten meteen omzetstijging van 18 procent (642 miljoen euro) en een winststijging van 55 procent (33,4 miljoen euro), zo blijkt uit cijfers van Boerderij.

Jan Vreugdenhil
Genealogiecode: K XI at.5
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Familiestichting

Maas Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Deze biedt ruimte voor werkplekken, ontmoetings- en vergaderplekken, een restaurant, ontvangstruimte en ondersteunende functies. Een van de centrale thema’s bij het ontwikkelen hiervan zijn geweest: identiteit, belevingswaarde, interactie, het nieuwe werken, flexibiliteit en ontmoeten. Hierbij de aspecten duurzaamheid en milieu niet uit het oog verliezend.

De start van de bouw van het nieuwe kantoorpand van Vreugdenhil Dairy Foods is een feit. Medewerkers van het hoofdkantoor en familie Vreugdenhil kwamen hiervoor in actie op 12 juni jl.
Jan Vreugdenhil
Genealogiecode: K XI at.5
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Familiestichting
Jan Vreugdenhil
Genealogiecode: K XI at.5
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Familiestichting

De locatie bevindt zich op het bedrijventerrein Arkerpoort, prominent gelegen aan de A28 te NIjkerk.

Vreugdenhil Dairy Foods werd in 1954 opgericht als Nederlands familiebedrijf in Driebergen. Het specifiek samenstellen van melkpoeders en de handel hierin is van oorsprong onze kernactiviteit. In 1964 vestigden we ons in Voorthuizen; in de jaren daarna volgden de fabrieken in Barneveld (1991), Scharsterbrug (2002) en Gorinchem (2005). Vreugdenhil groeide uit tot een wereldspeler op het gebied van hoogwaardige melkpoeders en zuivelingrediënten voor de levensmiddelenindustrie. Ook breidden we ons aanbod uit met instant volle melkpoederproducten in consumentenverpakking en ontwikkelden we speciaalmengsels. Ondanks deze sterke groei is Vreugdenhil altijd een zelfstandige producent en leverancier gebleven.

In Barneveld produceren we speciaalmengsels, afgestemdop de eigenschappen van het eindproduct van onze afnemer. In Scharsterbrug en Gorinchem wordt boerderijmelk verwerkt tot melkpoeder. Wij raakten in het hele productieproces betrokken door de overname van de melkfabrieken in Scharsterbrug en Gorinchem en zo realiseerden we volledige ketenintegratie; van het ophalen van de boerderijmelk bij de melkveehouder, tot de productie van melkpoeder, het verpakken en het (internationale) transport naar de klant. Hierdoor kunnen wij de hoogste kwaliteit producten leveren.

[youlist vid=”voSu_rO7FQo”]