Winst en hoogste finish voor Paul Vreugdenhil

Paul Vreugdenhil
Paul Vreugdenhil

Zaterdag 24 mei 2014 werd het elfde toernooi van de Zevenbergse Dartranking gehouden. Paul Vreugdenhil was wederom de sterkste van de avond. In een hoog scorende finale partij won hij van Eddy Hoogen-boom, die voor de tweede achtereen volgende keer in de finale stond. Paul won met 5-0.

Er deden 27 darters mee, waaronder enkele rankingdarters die nog strijden voor een top zestien notering. Grote afwezige was Marijn van Peer, waardoor Jimmy Jonker door een goede klassering zich kon plaatsen. En dat gebeurde ook. Jimmy wist de knock-out ronde te halen. De jeugddarters deden het toch al goed, want ook Dylan van Beers en Jeffrey Bakx plaatsten zich bij de beste zestien.

Corné van Mastrigt is aan inhaalrace begonnen, want ook hij kan nog bij de beste zestien en dus bij het Mastertoernooi komen. Hij moet dan nog wel het laatste toernooi komen en hogere eindigen dan Marijn van Peer.

Grote verrassing deze avond werd de 64-jarige Jan de Rooij uit Sprundel. Hij was in zeer goede doen. In de voorrondes wist hij van Jan Jonker en Eddy Hoogenboom te winnen, die hij later in het toernooi nog eens tegen kwam. In de knock-out fase won hij vervolgens van Maurice Rijnart met 3-0 en van Jan Jonker met 3-2. In een spannende partij tegen Eddy Hoogenboom verloor hij nipt met 4-3, maar Jan mag trots zijn op het geen wat hij presteerde.

Johan de Tree verloor van Corné van Mastrigt, waarna Corné tegen Paul Vreugdenhil moest. Paul kreeg al vroeg in het toernooi last van kiespijn. Dat deze pijn geen belemmering was om toch een goed toernooi te spelen blijkt wel uit het resultaat. Met wat pijnstillers in zijn lichaam ging hij de slotfase in van het toernooi Hij won van Corné met 4-3 Dat hij zoveel moeite moest doen om in het juiste ritme te komen, de adrenaline- shot moet krijgen, om het juiste gevoel te hebben, om zijn kwalitatieve goede worpen te kunnen produceren, is het einde van het toernooi bereikt!! In ieder geval werd het zijn finale, op hoogstaand niveau. Het afgelopen seizoen heeft hij al veel laten zien en mede daarom is hij de gedoodverfde favoriet voor het Masterstoernooi. De finale werd door Paul met de volgende worpen gewonnen. De eerste leg in 16 darts, de tweede in 15 darts, de derde eveneens 15 darts en met een 144 finish, de vierde in 14 darts en de vijfde in 13 darts! Topniveau dus. Ook gooide Paul de hoogste finish van deze avond namelijk 160.