André Vreugdenhil stopt definitief met wedstrijdschaatsen

André Vreugdenhil bij de Mercedes cabriolet voor aanvang van de sprintwedstrijd in de Lier.
André Vreugdenhil
Genealogiecode: K XII l c
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: André Vreugdenhil

André Vreugdenhil is vanaf augustus 2006 geen schaatsbelg meer. De inwoner van Honselersdijk heeft definitief een punt gezet achter het wedstrijdschaatsen. Momenteel is de Westlander nog actief als wielrenner bij de trimmers. Dit jaar maakt Vreugdenhil het seizoen op de fiets nog af. Volgend jaar wordt eerst bekeken of er nog tijd over blijft om de trainingsrondjes te volbrengen.

Hoofdzaak voor de 28-jarige Vreugdenhil om te stoppen met schaatsen is de mislukte zoektocht naar een sponsor. “Het feit dat ik sinds enkele maanden een relatie heb weegt eveneens mee”, verduidelijkt Vreugdenhil zijn, beslissing. “Mijn maatschappelijke carrière staat momenteel voorop. Voorlopig blijf ik bij mijn vader en broer in de tuin werken. Ik ben bezig met een andere baan en als dat lukt en het bevalt ga ik daar in verder. Dan bekijk ik of er nog tijd over blijft om te fietsen. Ik wil het graag blijven doen als ik er de tijd voor vrij kan maken.” Het grote struikelblok voor de Honselersdijker blijft het gemis van eeri of meerdere sponsors om de schaatsloopbaan voort te zetten. “Een trainingskamp met het schaatsen kost gauw 1500 euro en je hebt er meerdere in een seizoen nodig om in goede conditie te geraken. Dat is zonder sponsor niet meer op te brengen. Ik ben een zelf de bedrag kwijt aan gederfde inkomsten en dat kan ik tegenover mijn vriendin niet verantwoorden.

Ik heb er goed over nagedacht en kon voor mijn gevoel niet anders dan tot dit besluit komen”, aldus André Vreugdenhil. De ex-schaatser kon vorige week zijn vriendin verblijden met een weekend toeren in een Mercedes cabriolet. Vreugdenhil won deze prijs vorige week bij de sprintwedstrijden voor trimmers in De Lier. Vreugdenhil toonde zich in de series en de finale de sterkste over 300 meter sprint. Mercedes Benz Westland had deze prijs beschikbaar gesteld voor de winnaar.