Anneke Vreugdenhil “Honderden protesten tegen bloot”

anneke_vreugdenhil_001
EMMELOORD – Initiatiefneemster Anneke Vreugdenhil overhandigde maandagmiddag 568 handtekeningen aan burgemeester ridder van Rappard van de gemeente Noordoostpolder. Vreugdenhil protesteerde hiermee tegen blootposters. Foto Hans Veenhuis

Een protestactie tegen posters die reclame maken voor een erotische beurs heeft ruim 500 handtekeningen opgeleverd. Initiatiefneemster Anneke Vreugdenhil uit Emmeloord overhandigde de handtekeningen maandag aan burgemeester ridder van Rappard van de gemeente Noordoostpolder.
De actie startte nadat enkele weken geleden langs de wegen in de gemeente posters verschenen van de erotische beurs Kamasutra. De billboards hingen op diverse plaatsen in heel Nederland.
Vreugdenhil wist 568 handtekeningen tegen de posters binnen te krijgen. Ze wil bereiken dat dit soort uitingen in de toekomst van de openbare weg worden geweerd. De meeste handtekeningen kwamen maandagmorgen nog binnen. Daarnaast waren er enkele reacties uit andere delen van Nederland gekomen.
De Emmeloordse overhandigde de protestlijsten maandag in het bijzijn van enkele familieleden en belangstellenden, onder wie ex-diskjockey Johan Vreugdenhil. Die voerde ook het woord namens de bezwaarmakers.
Enkele minuten ervoor waren ook twee leden van de ChristenUnie bij de burgemeester geweest om te protesteren tegen de posters. De CU’ers en Vreugdenhil wisten niet van elkaars actie.