Art Vreugdenhil neemt ESMO-accreditatie in ontvangst.

Dr. Art Vreugdenhil
Genealogiecode: K XI k.2
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Art Vreugdenhil

Europese erkenning voor de integratie van oncologie met palliatieve zorg
Art Vreugdenhil, internist/oncoloog MMC en Ilse Herst, zorgcoördinator palliatieve zorg MMC nemen ESMO-accreditatie in ontvangst.

Het Máxima Oncologisch Centrum (MOC) van Máxima Medisch Centrum heeft de accreditatie ‘ESMO Designated Center of Oncology and Palliative Care’ ontvangen. Een speciale erkenning voor kankercentra met geïntegreerde oncologisch en palliatieve zorg van een hoog niveau. MMC is hiermee één van de tien Nederlandse ziekenhuizen die deze accreditatie in ontvangst mocht nemen.

Deze accreditatie werd uitgereikt door de European Society for Medical Oncology (ESMO) tijdens het ESMO congres in Madrid. ESMO kent het keurmerk toe aan oncologische centra die de palliatieve zorg in de bestaande kwaliteitseisen van oncologische zorg hebben geïntegreerd en deze op hoog niveau tot een vast onderdeel hebben gemaakt van de dagelijkse taken en werkzaamheden. Het uitdragen van een gemeenschappelijk doel – een betere uitkomst voor de patiënt staat hierbij centraal.

Dr. Art Vreugdenhil
Genealogiecode: K XI k.2
Door: Redactie
Bron: Familiestichting
Foto: Art Vreugdenhil

“MMC heeft al jarenlang bijzondere expertise op het gebied van palliatieve zorg, deze accreditatie is de bevestiging van ons hoge niveau op dit gebied”, vertelt dr. Art Vreugdenhil, internist-oncoloog van MMC.

Transmurale ontwikkeling
De palliatieve zorg in MMC gaat transmuraal uitgebreid worden door meer service te gaan verlenen aan huisartsen en andere specialismen binnen het ziekenhuis. Dit gebeurt door een team van palliatieve artsen, een huisarts, een hospicearts en twee oncologen.

Daarnaast heeft Art Vreugdenhil, internist-oncoloog van MMC, vanaf 1 oktober een aanstelling op de afdeling medische oncologie van Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+). Dit in het kader van de oncologische samenwerking met MUMC, met als doel de patiëntenzorg én het wetenschappelijk onderzoek binnen de palliatieve zorg te verbeteren.